2019-09-26
今日收工同朋友去旺角買衫,買完諗住食埋飯先返屋企,行經附近有間叫添喜冰室,發覺嘢食幾吸引,價錢又抵,所以就揀左呢間!因為二個人所以要搭枱,不過都預左,晩市多人嘛!入到去睇完餐牌就嗱嗱聲叫嘢食,因為勁肚餓,雖然多人,但上菜好快,大約等左十幾分鐘就上齊!首先食既係碎蛋大蝦牛角包,佢既碎蛋又滑好嫰,配俾新鮮原隻大蝦非常好食之後開始食佢地店員極力推薦小食拼盆,其實我曾經猶豫過,始終炸物怕肥,不過都豁出去,食完先算,首先賣相一流,有芝士青口,BBQ雞翼,炸蝦多士,炸洋蔥圈,尢其係炸蝦多士,賣相金黃通透,食落感覺每塊西多都炸得剛剛好,每一啖都夾著大蝦既香味,簡直係男士恩物,二件蝦多士份量十足,另外芝士青口都值得推薦,濃郁芝士加上肥大肉厚既青口,完全係最佳配搭!因為我地好鐘意蝦,所以仲叫左鮮茄大蝦意大利粉,佢地個意大利醬非常特別,除左濃厚蕃茄味,仲酸酸甜甜,非常惹味,而且意粉軟硬適中,口感十足!