2021-06-01
今晚同fd喺佢屋企附近食飯, 佢兩公婆帶路, 黎到li間裝修得好靚嘅”SUSAN雞飯”, 啲卡位設計得好特別, 最潮個下就係店員叫我地試下用QR Code點野食🤣, 一路㩒會自動計埋set價錢, 㩒左好多款野食3舊水都唔使🤣.🐔獅城芽菜走地雞飯 配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶 (HKD78)油飯好味! 走地雞肉係好嫩嘅白肉, 無論點甜醬同辣汁都好好味, 而且d雞都算大份. 個set嘅肉骨茶我覺得喺度係其中一款必叫嘅, 因為個白胡椒味真係好出, 同埋竟然有成3大舊肉骨咁多, 抵食呀.•話明share黎食梗係追加d小食, 我地食左黑椒札肉 (+HKD18) 同脆炸鳳尾蝦春卷 (HKD32), 札肉驚喜咬落充滿豬肉香+有黑椒粒刺激感, 炸春卷足料大件:🥡鑊氣路邊炒粿 (HKD72)第一次食, 原來係一塊塊臘腸, 蝦, 辣椒, 勁多炸豬皮同粿條一齊炒埋, 味道豐富, 又唔太覺得好油膩, 炒得夠均勻真係有鑊氣.🧈鮮油咖央多士 (HKD22)我一揭menu就想食嘅item就係Kaya Toast, 仲要夾咁大舊牛油邪惡到一個點!! 甜甜嘅咖央醬x帶點微醎嘅牛油偶爾放縱一下係好正嘅.🥬馬拉盞炒椰菜苗 (H
🐔
獅城芽菜走地雞飯 配輕怡新加坡白胡椒肉骨茶 (HKD78)
🥡
鑊氣路邊炒粿 (HKD72)
🧈
鮮油咖央多士 (HKD22)
🥬
馬拉盞炒椰菜苗 (HKD45)
平日唔常食菜嘅我地, 冷健康地都嗌左個炒菜, li個馬拉盞炒Brussel sprouts竟然係最快清哂嗰碟!! 粒粒椰菜苗都掛滿馬拉盞嘅醎香味道, 當中又有一粒粒配料嘅口感👍🏻.
🧋
識飲實係飲特飲> 平好多! 恐龍美祿 (+HKD15)
雪山樽仔奶茶 (+HKD9)