2024-02-02
今日媽咪帶我去Baker Talent 買麵包。媽咪話呢間由新加坡進軍香港嘅麵包舖,佢地嘅麵包口感柔軟,亦帶有豐富東南亞口味,為保持統一嘅品質,餡料是由新加坡及馬來西亞直接空運來港。咁高質素嘅麵包好多人幫襯架,叫我揀返個麵包返屋企做下午茶。一入門口我見到一樽樽嘅焦糖爆谷就好想食,媽咪話買一樽返屋企一齊食!Yeah! 我最鍾意就係食爆谷喇!然後我就係咁多款麵包之中揀左個紫薯軟包,呢個包入面啲紫薯餡多到爆,食落唔太甜,唔覺唔覺就成個食晒。而媽咪就揀左個爆漿朱古力,因為我未夠6歲唔食得朱古力,我只可以望住媽咪食☹️,媽咪話咬一啖個包啲朱古力漿就爆到成口都係。佢就好啦有得食朱古力🍫 我大個啲都想試呀⋯⋯頭先望住個甜品櫃,有好多唔同嘅產品: 冬甩、馬卡龍、布甸、啫喱等等………樣樣野都好想食呀🤤媽咪話下次再帶我嚟比我自己揀幾個😍😍原來佢哋啲奶茶都好出名架!媽咪話因為要去第二度暫時拎唔到咁多野 ,佢話下次會再嚟買。@kola_pr @bakertalenthk。。。。。。。。。。。。。。。。。店舖: Baker Talent地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖#麵包控 #蛋撻控 #kol #早
@kola_pr
@bakertalenthk
。。。。。。。。。。。。。。。。。
店舖: Baker Talent
地址:紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
#麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK