2023-11-08
今日嚟到圓方食飯,心思思有啲想食雞,於是就嚟左呢到食海南雞啦~店內環境都好乾淨,座位闊落坐得舒服食物同飲品都有好多選擇👍🏻👍🏻🥤豆花美祿恐龍 - $35加左豆花,個口感好似飲緊布甸奶茶咁,好滑捋捋~個美祿都好濃!🥤超級水果茶 - $42呢到嘅飲品都超大杯好足料🤣呢個水果茶酸酸甜甜,好fresh, 好啱食到好飽嘅時候解下膩😙🍗天天海南雞拼燒雞 - $289一個價錢食到兩款雞,真係滿足哂我呢啲有選擇困難症嘅人😆兩款雞都好嫩滑,份量又足。我個人幾中意個辣醬,送飯一流👍🏻🍚雞油飯 - $59呢個大窩嘅雞油飯,suppose係for 3-4個人,但我地太肚餓就叫左🤣結論係其實嗌細窩都得😂大窩可以裝到滿滿嘅3碗飯!個雞油飯超香,粒粒分明,就咁食都好正👍🏻🍗老街坊牛筋牛腩下面有個爐熱住個牛筋腩,所以食到最後都係暖的!個牛筋牛腩炆得啱啱好,保留到牛肉原有嘅口感,同時又好軟熟,牛筋都好彈牙👍🏻-總結:高質嘅新加坡菜,果然係米芝蓮店👍🏻值得一試!
店內環境都好乾淨,座位闊落坐得舒服
食物同飲品都有好多選擇👍🏻👍🏻
🥤豆花美祿恐龍 - $35
🥤超級水果茶 - $42
🍗天天海南雞拼燒雞 - $289
🍚雞油飯 - $59
🍗老街坊牛筋牛腩
總結:高質嘅新加坡菜,果然係米芝蓮店👍🏻值得一試!