2023-06-04 78 views
最近紅磡開咗間新嘅麵包店,主打新加坡特色嘅自己製麵包同蛋糕~ 款式眾多而且價錢十分親民化,聽聞呢度嘅咖啡、奶茶、芝士撻、蔓越莓乳酪同榴槤菠蘿包都好出名,經過不妨試試呀☺️芝士撻超級香濃,外層係曲奇質感,咬落帶點微脆而且食到淡淡嘅牛油味,估唔到入面係半熟狀態,鹹香味夠出,整體感覺好肥但芝士控表示好滿足,細細個唔怕膩🤤葡式蛋撻外皮十分酥脆,蛋香味濃郁,表面帶點焦香,入口嫩滑,性價比唔錯👍🏻 蔓越莓乳酪外皮軟身,濕潤度高,上面有少少葡萄粒粒,增添口感,裡面有滿滿嘅乳酪,整體味道清香,酸甜開胃,作為早餐就最合適不過了😊 香蒜棒新鮮出爐,麵包比較乾身但食落又唔會覺得好口渴,蒜蓉滿滿,惹味無窮,搞到個口好臭但絕對值得😎 另外私心推介奶皇包,咬落爆漿,建議叮幾秒,味道會瞬間昇華!