2022-07-26
之前都食過𝟸次𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗喺西營盤嘅總店 繼跑馬地分店後最新喺灣仔開咗副線@𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗_𝚎𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 新店仲賣埋意粉🍝,連三文治款式都多咗🥪 星期𝟼特登去食個𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑試一試 .📍𝚂𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 ($𝟾𝟾) 鮮蝦煙肉寬扁麵意粉 粉選擇有𝟹款,肉醬/蝦/鴨肉 今次點咗忌廉蝦,扁意粉份量正常,唔會太腍 有𝟺隻蝦、煙肉🥓同青豆做配料🦐,蝦肉爽口 醬汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢重奶香,不過調味真係太淡🥹 整體味道需要改善下 意粉包一杯飲品真係好抵🫶🏻我哋加$𝟻轉做焙茶 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎🍵.📍𝚁𝚒𝚟𝚊($𝟾𝟸) 𝙹𝚊𝚖𝚋𝚘𝚗, 𝙻𝚒𝚟𝚎𝚛 𝙿𝚊𝚝𝚎̀, 𝙱𝚛𝚒𝚎 呢度嘅三文治配都充滿意式風味🥪🇮🇹𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒烘得非常香脆中間夾咗火腿、雞肝醬同芝士 味道帶鹹香好惹味!𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 世一🧀 .📍𝙾𝚛𝚒𝚐𝚒𝚗𝚊𝚕 𝙱𝚞𝚛𝚗𝚝 𝙲𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎𝚌𝚊𝚔𝚎($𝟺𝟻) 當日賣晒抹茶味,但原來原味一樣咁好食🍰質感細滑到呈𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖狀,入口有即溶嘅感覺🤤 鍾意食甜品嘅可以一試✌🏻 .📍𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜($𝟸𝟾) 抹茶曲奇上加咗啲士多啤梨乾🍓 曲奇厚身,口感香脆
之前都食過𝟸次𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎𝚕𝚒𝚗喺西營盤嘅總店
新店仲賣埋意粉🍝,連三文治款式都多咗🥪
星期𝟼特登去食個𝚋𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑試一試
📍𝚂𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 ($𝟾𝟾) 鮮蝦煙肉寬扁麵意粉
粉選擇有𝟹款,肉醬/蝦/鴨肉
今次點咗忌廉蝦,扁意粉份量正常,唔會太腍
有𝟺隻蝦、煙肉🥓同青豆做配料🦐,蝦肉爽口
醬汁𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢重奶香,不過調味真係太淡🥹
整體味道需要改善下
意粉包一杯飲品真係好抵🫶🏻我哋加$𝟻轉做焙茶 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎🍵
呢度嘅三文治配都充滿意式風味🥪🇮🇹
𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒烘得非常香脆中間夾咗火腿、雞肝醬同芝士
味道帶鹹香好惹味!𝙱𝚛𝚒𝚎 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 世一🧀
當日賣晒抹茶味,但原來原味一樣咁好食🍰
質感細滑到呈𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖狀,入口有即溶嘅感覺🤤
鍾意食甜品嘅可以一試✌🏻
抹茶曲奇上加咗啲士多啤梨乾🍓
曲奇厚身,口感香脆🍪 有濃郁嘅抹茶回甘🍃
但士多啤梨乾存在感太低🥲
📍𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎焙茶拿鐵(跟餐+$𝟻)
焙茶味濃郁☕️🍂,口感細滑,唔錯!
📍𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 抹茶拿鐵
抹茶回甘味強🍵🌱,仲拉咗隻草泥馬出嚟,好搞笑😆
食完都係覺得佢嘅三文治出色啲!意粉實在太淡
去到記得食𝙿𝚊𝚗𝚒𝚗𝚒同蛋糕呀🧁🤘🏻!