2025-03-04 0 views
同老公去荃灣逛逛,本想到楊屋道街市買餸,但經過百悅坊,見到有人派飲品,走去八掛下,原來係食肆,見舖頭咁識撈,入去試下先。環境:一入去,好有80,90年代感覺,舖綠白地磚,用港式摺枱,店內播放beyond 梅艷芳等嘅音樂,好有feel。服務:好耐無見一間食肆有咁多服務員,不同年紀都好,非常勤快,亦反映老闆好著重服務,非常欣賞。食物:唔太餓,點左三味餸芫茜皮蛋鯇魚片浸油麥菜湯鮮甜,皮蛋好Q彈入味,鯇魚片食得出好新鮮,唔錯呀。脆皮豬手,皮真係脆,食到尾都保持到口感,豬手肉唔會太鹹,肥瘦適中,上品。香煎黑松露蓮藕墨魚餅,呢個香氣四溢,鍾意黑松露嘅不能錯過,墨魚餅亦非常彈牙,亦係上品。埋單之際,服務員話有甜品送,我哋揀左綠豆消清心丸,好清,唔甜,感覺清新,幾好。總結:正常大排檔價錢,但茶餐廳嘅乾淨舒適,好味又有feel, 下次再嚟先。

環境:

服務:

食物:
唔太餓,點左三味餸
芫茜皮蛋鯇魚片浸油麥菜
湯鮮甜,皮蛋好Q彈入味,鯇魚片食得出好新鮮,唔錯呀。

總結: