📍太子 得閒飲茶首先要多謝 @letsyumcha 邀請試食😆我都係第一次夜晚飲茶☕️𓇠 手拉白布腸 $19𓇠 腸粉又薄又滑,口感軟糯。醬汁另上,可以按個人喜好加豉油/甜醬/花生醬。𓇠 椰香黃金糕 $18 𓇠依家好少見呢個點心!所以一見到點心紙有就即刻叫嚟懷緬一下😎黃金糕好煙韌同好香椰汁味,推介👍🏻𓇠 灌湯小籠包 $26 𓇠鮮甜,一咬落去爆曬啲湯汁😍𓇠 得獎蝦餃之王 $32 𓇠皮薄,晶瑩剔透,蝦肉鮮甜彈牙 𓇠 香菇燒賣 $26 𓇠燒賣大小適中,蝦籽咬落去卜卜聲😂𓇠 貓咪流沙包 $26 𓇠造型好可愛,係兩隻粉紅色嘅貓🐱我地影咗一陣仲係流心,而且食到好濃鹹蛋黃味😋𓇠 薑蔥牛柏葉 $26 𓇠牛柏葉係我最愛嘅點心😋好滑唔會太韌,有豆腐卜索汁。但覺得可以加啲辣椒絲會無咁膩🌶𓇠 香芒凍布甸 $20 𓇠屋企人好鍾意飲茶最後食甜品(有冇同好?😂)布甸可以揀落/唔落花奶,我地揀咗要🥛加咗花奶更加滑!而且有好多芒果🥭真材實料又解滯👍🏻PS 太飽無試到滋補燉湯🙈裝修唔錯多卡位👍🏻牆上有幅充滿香港特色嘅畫🇭🇰$4 茶位,免收加一。〰️總結:呢間價錢適中,屬於新式飲茶,有傳統同新式點心(鵪鶉蛋燒賣/貓咪流沙包)
📍太子 得閒飲茶

𓇠 手拉白布腸 $19𓇠

𓇠 椰香黃金糕 $18 𓇠

𓇠 灌湯小籠包 $26 𓇠

鮮甜,一咬落去爆曬啲湯汁😍

𓇠 得獎蝦餃之王 $32 𓇠

皮薄,晶瑩剔透,蝦肉鮮甜彈牙

𓇠 香菇燒賣 $26 𓇠

燒賣大小適中,蝦籽咬落去卜卜聲😂

𓇠 貓咪流沙包 $26 𓇠

貓咪流沙包

𓇠 薑蔥牛柏葉 $26 𓇠

𓇠 香芒凍布甸 $20 𓇠

香芒凍布甸

〰️總結:呢間價錢適中,屬於新式飲茶,有傳統同新式點心(鵪鶉蛋燒賣/貓咪流沙包)如果夜晚想飲茶,係一個唔錯嘅選擇!

▪️類別:#yinkifoodie_港式 #yinkifoodie_collab
🔺味道:4/5
🔹服務:4/5 (主動加茶)
🔸環境:4/5
2020-11-13