2023-12-24 45 views
適逢anniversary ❤️今日就去港島區行下街再食好野🤭搵到呢間位於鰂魚涌既alchemy origin😆 我地先點了煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治🥪個三文冶包係烘得脆卜卜的 🥳 而個煙三文魚包到玫瑰花🌹咁樣 👍 打卡一流夾埋牛油果碎蛋一齊食 口感好豐富 而且唔會太dry 😙 超易入口 同埋2舊三文治其實也很飽肚 勁暖胃另外 我地也share 煙鴨胸配菠菜扁意粉👍啲鴨胸唔係好肥 唔會太油膩 味道剛好 😚忌廉跟意粉比例剛剛好😌菠菜份量也很多 !當然不少得甜品 我地揀左個好切合聖誕🎄主題既甜品 就是 法式西多士配自家制雜莓醬🫐個西多士配雜莓醬呢個組合冇得輸 😆西多士外脆內軟 加埋糖霜口感一流!唔會太甜 跟男友一人一舊剛剛好😍冬天當然也不少得飲熱朱古力🍫店員拉左個心心出嚟 好靚👍同埋好濃朱古力味 超好飲又暖胃🥹十分幸福!

我地先點了煙三文魚牛油果碎蛋沙律蕃茄三文治🥪

另外 我地也share 煙鴨胸配菠菜扁意粉👍
啲鴨胸唔係好肥 唔會太油膩 味道剛好 😚
忌廉跟意粉比例剛剛好😌菠菜份量也很多 !