2020-02-10 1749 views
果朝早行完山好攰又已經差唔多3點就同朋友落左呢間素食餐廳食下午茶。一開始入去侍應就安排2個位俾我地坐,但左右兩邊都夾住有其他食客,基本上我哋連攝入去都攝唔到。眼見場內明明有幾張大枱都表明唔介意搭枱坐...都被招呼叫我地攝埋位。剛巧我倆後面有兩位熟客就立即安排坐到大枱,我們才可一拼跟著安排「特事特辦」,認真超級無奈!食物質素方面唔差,好耐以前有食過,最深刻印象係個羊腩農夫包,可惜菜單上見唔到啦。但依舊點左幾樣菜醫肚...沙拉骨,牛油果多士,意式芝士雲吞等。沙拉骨味道一流,空口食左半碟仲好想食😋 但最好食係牛油果多士,焗得唔燶又夠香脆,牛油果入口即融嘅感覺好難忘。一定會推薦食牛油果焗多士!
  • 牛油果法式焗多士