2021-04-25 293 views
牛大人以前一位難求,但近來愈開愈多分店,有部分仲可以OpenRice book位,今次book咗2點,準時入座,見其他人walk-in都唔需要等太耐。我們點了$208極上和牛吃到飽,湯底方面選了鴛鴦湯底(+$50),包括牛大人秘方麻辣鍋中辣+阿嬤養生濃湯鍋,麻辣湯十分惹味,配上鴨血、蘿蔔等一流,養生鍋出乎預期清新,配牛肉更可帶出鮮味。M5和牛可能部位問題,牛味不是相對出眾,外觀也不是太討好,同相片有點出入。當日有供應西洋菜、皇帝菜、唐生菜、娃娃菜,相對其他日式火鍋,仲有響鈴供應,非常高質。呢度仲有勁多唔同款嘅牛滑、蝦滑、墨魚滑等。當中最滿意係各類豐富自家製飲品,特別鍾意桂花烏龍!最好飲!洛神花茶就略甜,整體係好正嘅台式邊爐,但由於選擇太多,90分鐘食到有啲趕!不過好彩食到佢自家製的玄米茶雪糕!為滿足的火鍋畫上完美的句號
鴛鴦湯底

澳洲和牛M5牛肩卷

呢度仲有勁多唔同款嘅牛滑、蝦滑、墨魚滑等。
真味牛肉醬

$235 (Lunch)
澳洲和牛M5牛肩卷