2021-07-25
🐷🎈金鐘新派意式風味pizza專門店🇮🇹🍕💥Diavola香辣魔鬼 pizza $148好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10介紹一下佢哋嘅pizza餅底🍕,呢間Pizza專門店標榜採用源於古代嘅有機穀麥🌾、黑麥以及意大利麵粉混合成pizza底,麩質成分較低,容易消化亦係減肥人士恩物🤣,而且佢蘊含更多營養,如抗氧化物、維他命及礦物質⋯ 更加健康有機💪🏻 餅底係偏薄,但係好鬆脆,批邊焗到有少少燶好香口,唔硬幾煙韌👍🏻Pizza材料方面用左番茄醬🍅、大量salami腸🌭、水牛芝士🧀、少量辣椒🌶️ 味道偏向重口味,因為salami腸份量真係好多😂加左少少辣椒香算係神來之筆,令味道冇咁膩😂 唔咁重口味嘅朋友,都值得一試佢地其他口味🙌🏻💥Zucchini & Feta Quiche 蛋批 $35好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10Quiche係一種用蛋做嘅法式咸tart🥧,類似我地食開嘅水果甜品tart,脆口、高身餅底。而呢款quiche CP值極高,價錢唔貴,而且覺得幾香口。焗蛋嘅口感好滑🥚,冇焗過龍,而且調味足夠,淡淡地可以帶出蛋嘅香味。q
新派意式風味pizza專門店🇮🇹🍕
💥Diavola香辣魔鬼 pizza $148
好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10
好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10
Quiche係一種用蛋做嘅法式咸tart🥧,類似我地食開嘅水果甜品tart,脆口、高身餅底。而呢款quiche CP值極高,價錢唔貴,而且覺得幾香口。焗蛋嘅口感好滑🥚,冇焗過龍,而且調味足夠,淡淡地可以帶出蛋嘅香味。quiche面仲加左啲青瓜🥒、白色一粒粒嘅菲達芝士🧀,呢種芝士比較咸同重味,所以同焗蛋又係一種唔錯嘅配合👍🏻
💥Diavola Pizza $148
Deliciousness: 🐷 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
Willingness to return: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10
💥Zucchini & Feta Quiche $35
Deliciousness: 🐷 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
🎈Emmer Pizzeria & Café (金鐘)
金鐘金鐘道88號太古廣場4樓407號舖
#美食日記#香港美食#豬的生活#foodislife#piglife#hkfoodie#foodblogger#hkinsider#foodinsider#金鐘#金鐘美食#pizza#香港Pizza#意式Pizza#意大利Pizza#happyhour#quiche#蛋批#admiraltyfood#admiralty