2024-05-18 64 views
店子細細,裝潢是走簡約及文青風格。餐牌有著日式、西式、泰式等不同風格素食,當中會列明菜式是蛋奶素、五辛及純素。主菜份量比較大,相信男士們都會食得飽的。素年經典不可能芝士漢堡 , 用上近年大熱的Impossible植物肉製作的素漢堡,內邊有蕃茄,洋蔥及生菜,份量十足,配搭比薯條更健康的番蕃薯條,甜甜香脆。日式咖喱吉列素豬扒意大利飯,是以新豬肉製成的素豬扒,口感跟豬扒真的很似,炸得外脆香口。咖喱汁濃郁而香甜,內邊有露荀、菇粒、車厘茄,仲有蘋果做點綴配撘,賣相味道100分。加$28 可追加沙律一客。今晚惠顧的食客都有紐西蘭蘋果Rockit 一個,配上廚師自家研製的食譜。每份主食都有玄米茶/伯爵茶,另可以以正價減$12 升級任何一款飲品,我杯焙茶燕麥奶有著靚靚拉花。
2024-05-14
$150 (Dinner)