2022-07-18
家人生日想食素,咁就搵間特色新派素菜俾屋企人試下啦😋🍇鵝肝凍配蘇玳冰雪葡萄 $188鵝肝凍口感食落似慕思,配埋清甜既青葡萄,好睇又好食😋 仲會配埋4塊多士,不過鵝肝凍份量都多,所以食到最後要直接𢳂黎食🤪 口感唔油膩,所以就咁食都無問題😙🦆香煎鵝肝配黑醋無花果 $168外表真係好似真鵝肝😍 食落外脆內軟,無真鵝肝咁油膩,配埋黑醋汁同無花果,酸酸甜甜幾開胃🥳🥙奧利維爾沙律配紅魚子 $138沙律上面既紅魚子有驚喜😆 食落真係好似魚子咁,一咬就係口入面爆汁⚡️ 沙律無咩特別,就係一個素食沙律🤣🐮威靈頓牛柳 $488最期待既主菜出場喇🐄 因為屋企人戒左牛好耐,所以佢地都想試下素牛肉🤣 睇返menu,係用beyond meat黎整既,食落第一啖有驚喜🤩 酥皮好脆,配埋醬汁,真係似食緊肉既感覺🥩 不過建議都係多啲人先嗌黎食,可能因為舊「肉」用豆造都好索油,食食下就覺得好漏🫠🥘普羅旺斯燉菜 $368呢款真係睇得出係心機菜🥹 將茄瓜、黃色翠肉瓜、蕃茄同青瓜切到薄片,再配上香草醬汁,感覺好fresh🍃我都想研究下點樣切蕃茄薄片可以唔爛😛 覺得好考功夫🔪💡book枱後會請客人用餐前3日preorder,方便預
🍇鵝肝凍配蘇玳冰雪葡萄 $188
🦆香煎鵝肝配黑醋無花果 $168
🥙奧利維爾沙律配紅魚子 $138
🐮威靈頓牛柳 $488
🥘普羅旺斯燉菜 $368
我都想研究下點樣切蕃茄薄片可以唔爛😛 覺得好考功夫🔪
💡book枱後會請客人用餐前3日preorder,方便預備食材,所以要提前諗定食咩喇👅