2021-04-01
見lunch set好似幾抵又多款揀就入黎試下,呢間都算係新開嘅泰國嘢馬拉野。餐廳裝修都幾特別,加埋佢個名圍威喂!夠晒特色同朋友三個人黎,每人叫左一個lunch set,平均大約70-80蚊,都有18款可以揀,實有一款啱圍威喂!無骨海南雞飯黎到果下真係有驚喜!賣相已經好吸引呢個餐配油飯同油菜,好抵食,又大份味道相當唔錯,啲雞好嫩滑唔鞋,仲好細心配左三款醬!個人覺得呢個值得encore娘惹喇沙湯麵配料算多有齊蝦、豆卜、蛋等等。不過冇乜椰香味,個湯底紅油多左少少,不過都好味,合格泰式街頭滷水豬手飯大大隻豬手,整得好淋,一切就斷開,咬落去有入口即溶嘅感覺,不過美中不足係部分豬皮好多毛😵有啲失望,但係味道就幾好。仲配埋菜甫撈飯,好豐富扎扎跳手打蝦餅同出面食開泰國野果啲蝦餅一樣,都好彈牙不過兩塊仔要$30蚊認真唔抵,不推介飲品方面我地每人都叫左一個特飲,不過飲品唔算特別出色,飲番普通檸水檸茶就ok(左)古法秘製龍眼冰(右)新加坡恐龍美祿熱帶百香果梳打
圍威喂!無骨海南雞飯
黎到果下真係有驚喜!賣相已經好吸引
呢個餐配油飯同油菜,好抵食,又大份
娘惹喇沙湯麵
好味,合格