2024-08-15
🍄Soup Of The Day🍄當日嘅湯就係蘑菇湯,非常濃郁,飲嘅時候仲會有粒粒蘑菇嘅口感!Banyan可以自己揀餡料,diy鍾意食嘅combo。而我揀咗 signature裏面嘅 Banyan,味道好豐富,亦都好多餡料,份量十足。餡料味道同口感層次豐富,用左唔同 herbs 去調味。例如:紫椰菜🥬、茄子🍆、心形既天貝都好有驚喜。仲有蕃茄 🍅、鷹嘴豆泥配上amba sauce帶有少許薑黃汁食落有啲辛辣嘅感覺,🥭芒果口味酸酸甜甜嘅醬汁真係好開胃!Cedar🌯選用有機全麥製作出嚟嘅Sourdough Flatbread,感覺更加健康🌯外皮係麥味重嘅sourdough,口感煙靭又厚身之一,卷物都係揀咗餐廳嘅signature-Cedar有有羽衣甘藍🥬,醃紅洋蔥🧅、椰菜、牛油果🥑、烤南瓜🎃,食材新鮮好豐富!😆,靈魂墨西哥辣椒醬🌶️,煙燻墨西哥辣椒醬嘅惹味香辣,食完真係好滿足!🫔🍋Lemonade🍋 (Cold)薑味再加上香茅嘅味道真係會有味上嘅衝擊,但係同呢個卷物好夾!清新嘅味道令成個餐感覺更加輕盈!Macadamia Chocolate Chip Cookie 🍪無論口感同賣相都同Mrs
Banyan
Cedar🌯
🍋Lemonade🍋 (Cold)
無論口感同賣相都同Mrs. field好相似,而且無咁甜,做到又好味又健康👍🏻