2020-02-20 104 views
我同老公去v walk 行街見到有間素食餐廳,店員話素食自助餐我地無諗過拒絕,即入,因為我們都很期待環境光猛,而且熱盤都蓋好,杯碟擺得很整齊。如果要素壽司,炸物就要用點心紙填寫。每位都有素湯,姬松茸超香,元肉,粟米令湯很甜,湯很清,飲完很舒服,湯料多,唔錯素壽司一定要叫,像真度很高,主要食材是蒟蒻,還有素壽司用醬油及芥辣,飯用珍珠米,加入白醋,成件事很有趣。冰鎮咕嚕肉好吸睛,一定要影相,成盤冰上檯,外面脆皮,酸甜又開胃。素食點心造型不錯,菜苗餃有豆苗,加入薑粒,味道濃郁,不覺草腥味,紅豆包豬仔look 好得意,包點不太甜,唔錯。芝麻卷值得試,店員話人手製造,芝麻味濃,好香。甜品我至愛紅棗桃膠雪耳羹,桃膠好大粒,洗得好乾淨無雜質。當日入座率都有超過六成,店員亦盡量一枱分隔坐,熱盤食完都仲有refill,店員有禮,會問換唔換碟,很勤快
我同老公去v walk 行街
見到有間素食餐廳,店員話素食自助餐
我地無諗過拒絕,即入,因為我們都很期待