2018-08-23
麻辣派對上次同朋友去咗銅鑼灣間麻辣派對度食四川野😛😛😛 之前已經有係open rice個排行榜度見過呢間四川野 睇相都幾吸引 就約朋友去試一試一去到俾佢個環境嚇親 同我想像中嘅四川餐廳一啲都唔同 唔講以為去咗西餐廳 果度環境好暗 好有情調 好浪漫咁 哈哈😂坐低咗我地就睇下餐牌 都好多選擇 例如係有涼菜 小炒 香鍋 仲有米線 佢啲香鍋都幾大搵 我哋仲見到隔離枱個女仔自己一個食一大兜 真係好犀利😂😂😂最後我地叫咗個水煮魚加埋個水晶粉 魚我哋就揀咗剝皮魚 一嚟到就覺得好香啦!超大 仲擔心兩個人食唔食得晒 點知越食越滋味 覺得唔夠食添😛仲有啲 芽菜 酸菜 豆卜 啊 等等嘅配料 覺得唔夠嘅可以再追加其他配料 都好多選擇㗎 例如係肉類牛肉羊肉雞肉等等 蔬菜啊 娃娃菜 土豆 各種嘅菇類呀都有😍另外我哋仲叫咗個四季豆 都炒得好香 好入味 份量都係啱啱好👍🏻 兩個人食其實都真係好夠😋 四季豆係食川菜必叫㗎 又平又好食 亦都可以顯示到呢間川菜餐廳嘅功力 麻辣派對嘅四季豆就炒得唔錯 嘅不過又未話好好食 都好夠淋 我最怕啲食個啲好爾後好似未熟咁 真係諗起都唔開胃最後餐廳仲有個個小甜品送😃 係桂花糕啊 仲好靚咁
最後餐廳仲有個個小甜品送😃 係桂花糕啊 仲好靚咁用個玻璃杯裝住 食落唔會太甜 好清新 要嚟解辣一流😆
另外啲店員服務都幾好 會問下我地對食物嘅意見 好重視顧客嘅需求啊👍🏻
最後埋單$367 係旺區嚟講呢個價錢都算合理 環境又唔錯 坐得舒適 下次都會揀同朋友再嚟😚