2024-12-26
行過尖沙咀唔知食乜,一於就去返平時食開嗰間韓式烤雞店Goobne Chicken。喺門口已經見到一個好醒目嘅招牌推介今期最新嘅熱浪味烤雞,應該係呢間舖頭同熱浪最新嘅Crossover,仲有馬蘇里拉芝士球。由於呢兩款都係新品,所以叫咗呢兩款,再加埋平時都有叫開嘅鐵板海鮮煎餅。熱浪味嘅烤雞真係幾惹味,烤雞上面沈咗好多熱浪味嘅粉,所以聞落去已經好香。今次叫咗個有骨版本,因為覺得有骨嘅版本好食啲。雞肉一如既往都係烤得好嫩滑,同埋咬落去會有雞汁漏落嚟感覺,烤雞食落去唔會油膩膩咁樣好難消化,比一般嘅韓式炸雞店健康咗。最貼心係佢會配埋啲醃蘿蔔同埋一個超香奶味嘅酸忌廉醬,點買雞一齊食嘅話會係另外一種享受。另一款叫咗嘅新品係馬蘇里芝士波,$55有五粒,每粒都大大粒,重點係佢裏面嘅馬蘇里拉芝士超香滑,而且拉絲效果一流,絕對有影相打卡要有嘅效果,如果佢長期出現就好啦。最後一樣係叫開嘅鐵板海鮮煎餅,個煎餅有好多海鮮,而且即使放咗喺枱面勁耐都仲係超級脆,點埋韓式嘅甜豉油,非常好食,值得我次次嚟都會叫佢
熱浪味嘅烤雞真係幾惹味, 烤雞上面沈咗好多熱浪味嘅粉,所以聞落去已經好香。今次叫咗個有骨版本,因為覺得有骨嘅版本好食啲。雞肉一如既往都係烤得好嫩滑,同埋咬落去會有雞汁漏落嚟感覺,烤雞食落去唔會油膩膩咁樣好難消化,比一般嘅韓式 炸雞店健康咗。最貼心係佢會配埋啲醃蘿蔔同埋一個超香奶味嘅酸忌廉醬,點買雞一齊食嘅話會係另外一種享受。
另一款叫咗嘅新品係馬蘇里芝士波,$55有五粒, 每粒都大大粒,重點係佢裏面嘅馬蘇里拉芝士超香滑,而且拉絲效果一流,絕對有影相打卡要有嘅效果,如果佢長期出現就好啦。
最後一樣係叫開嘅鐵板海鮮煎餅, 個煎餅有好多海鮮,而且即使放咗喺枱面勁耐都仲係超級脆,點埋韓式嘅甜豉油,非常好食,值得我次次嚟都會叫佢