2012-10-03
食店環境好光猛~地方唔算大..檯與檯之間好貼但坐得算舒服..服務都好ok~我地叫個"二人套餐"套餐包括..小食(三選一)/湯羹(三選一)/小菜及粉麵(十六選二)小食.."蜜汁燻魚塊"凍食素魚..口感好實淨~醬汁味道甜甜地好惹味湯羹.."瑤柱金菇蛋白翅"湯羹料有素肉絲,素瑤柱,金菇,素翅,蛋白等夠料夠味夠熱~濃稠度調得好靚~味道平均..清淡中好有味小菜.."發財海味一品煲"食材有素蝦,素帶子,素鮑片,素魷魚,素海參,發菜及玻璃生菜食材整得好似~煲仔菜夠熱..醬汁惹味又唔會太多汁玻璃生菜..新鮮爽脆好嫩口"xo醬牛柳絲炒烏冬"完全唔油膩感~食材好足料~雖然無乜鑊氣..但炒得都好味"辣椒醬"素瑤柱炸透好香口~但整體味道唔辣..比較多油安坐後..每檯奉上"前菜"一碟~除左"醃青瓜"仲有"醃車厘茄"整體食物比舊式素食店新穎~味道唔錯而且少油少鹹/甜..味道平均除左中式食物仲有西式選擇~食材用料都好新鮮..整體都好唔錯呢
但坐得算舒服..服務都好ok~我地叫個"二人套餐"
小食.."蜜汁燻魚塊" 凍食素魚..口感好實淨~醬汁味道甜甜地好惹味 湯羹.."瑤柱金菇蛋白翅" 湯羹料有素肉絲,素瑤柱,金菇,素翅,蛋白等
夠料夠味夠熱~濃稠度調得好靚~味道平均..清淡中好有味 小菜.."發財海味一品煲" 食材有素蝦,素帶子,素鮑片,素魷魚,素海參,發菜及玻璃生菜 食材整得好似~煲仔菜夠熱..醬汁惹味又唔會太多汁 玻璃生菜..新鮮爽脆好嫩口 "xo醬牛柳絲炒烏冬" 完全唔油膩感~食材好足料~雖然無乜鑊氣..但炒得都好味 "辣椒醬"
素瑤柱炸透好香口~但整體味道唔辣..比較多油 安坐後..每檯奉上"前菜"一碟~除左"醃青瓜"仲有"醃車厘茄" 整體食物比舊式素食店新穎~味道唔錯而且少油少鹹/甜..味道平均