2025-01-09
之前介紹過旺角嘅Black Coffee,今日要再分享一間我覺得甜品好好食嘅cafe,朋友仲話佢係新蒲崗第1️⃣位!▫️慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($116)窩夫可以話係呢度嘅招牌🧇將一絲絲豬腩肉、生菜同蕃茄放上窩夫,豬腩肉份量超級多,有肉汁唔會乾,食落有BBQ醬嘅香味又唔會太鹹,生菜同蕃茄中和咗肉嘅油膩感。窩夫外脆內軟熟,同配料一齊食都好夾,好大份食完已經飽咗6成🤣▫️慢煮口水雞肉酥皮薄餅 ($162)岀面好少見到有酥皮薄餅,配埋口水雞成個組合真係好新鮮!酥皮好酥脆食到好重牛油香味,口水雞香香辣辣勁惹味,忍唔住一啖接一啖🤤不過pizza都幾大個,建議可以2-3人share🩵雖然食完鹹點已經好飽,但係嚟到點可以唔試甜品!▫️叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕($84)煙韌控必試!一上枱就聞到好香朱古力味🍫即叫即整嘅窩夫夾住朱古力麻糬,再配埋朱古力雪糕、朱古力碎、朱古力蛋卷同朱古力醬,簡直係朱古力派對🤤鬆脆嘅窩夫加煙韌麻糬,口感軟糯,食到停唔到口!▫️髒髒提拉米蘇 ($72)成個提拉米蘇都用可可粉覆蓋,食落口感豐富,cream cheese 綿密柔滑,咖啡味濃郁,甜度適中,唔會令人覺得太膩🤭
▫️慢煮手撕豬腩窩夫三文治 ($116)
▫️慢煮口水雞肉酥皮薄餅 ($162)
雖然食完鹹點已經好飽,但係嚟到點可以唔試甜品!
▫️叄重朱古力麻糬窩夫配朱古力雪糕($84)
▫️髒髒提拉米蘇 ($72)