2017-04-03 94 views
赤山 喺新蒲崗 一間食日本野既地方 環境比較似係西餐廳格局 但舒服企理 , 食物質素唔錯 而且價錢唔貴朝日啤酒 500 ml既朝日 好平 draft既啤酒夠清新 泡身好濃滑 好適合襯日本燒烤食物雞軟骨串 22 蚊2 串 22 蚊一碟有兩串雞軟骨 雞軟骨出面有d軟墊 咬落好爽口彈牙 點以檸矇汁 味道好好燒茄子 28 蚊 切成四分以長碟戴住 茄子除左板食落方便 茄肉好軟林 加埋木魚增加口感 再點以少少甜醬汁 鍾意既可以加d七味粉 個人覺得幾match !!鐵板一口牛粒 68 蚊 以鐵板戴住 有蒜頭 洋葱 好香 鐵板燒住 牛肉大慨6成熟 好juicy爽口 . 但記得要短時間食左佢 如果唔係會overcooked 蒜香燒虎蝦 48 蚊一隻 虎蝦大大隻開邊 有葱花蒜頭燒成 好香蒜味 蝦肉新鮮鮮甜 好彈牙 正!原條蒲燒鰻魚飯 108 蚊 大大條時鰻魚成條放上白飯上面 鰻魚既醬汁 真好香甜豉油醬汁香 鰻魚好爽滑 配合熱辣辣既白飯 好味 !

雞軟骨串 22 蚊2 串
燒茄子 28 蚊
鐵板一口牛粒 68 蚊
蒜香燒虎蝦 48 蚊一隻
原條蒲燒鰻魚飯 108 蚊
2017-04-03
$150 (Dinner)