2018-10-31
放左半日假,同朋友去左行街之後就黎左呢度食Dinner,上網睇評價唔錯,價錢又OK,雖然行遠左少少,但又有時間不妨黎試下!小店的位置都幾隱蔽下,角落頭黎,六點幾無乜人,唔洗等即入,鋪仔細細,裝修就唔係豪華裝修,所以我相信佢係focus sell食物而唔係環境,牆上面貼曬食物相,仲要幾吸引呢!壽司六蚊起一件,我覺得係幾抵食,仲有左口魚同油甘魚!而友人大愛鰻魚壽司,所以必點!黎到我又覺得係幾好食,好新鮮!魚鮮味好正!左口魚入口即溶,而鰻魚油鮮味好好!飯細細舊咁,唔會因為食太大舊飯而滯左!築地刺身做緊限定優惠,而池魚未食過又想試下,果然不負眾望,呢個刺身拼盤食得過,池魚用酸汁、薑、蔥做成的醬汁加埋,個鮮味係完全保留到!仲有d香味!而蝦好鮮甜,海膽包埋紫菜好好食!仲有生蠔同三文魚腩肥美,真係好正!清酒煮蜆係隻隻蜆都有肉,唔係得殼,仲有酒香,食左凍野食返熱野會舒服!To be honest, 我都幾鍾意食日式牛肉煮法,甜甜地,有埋湯就正!今次呢個仲加埋滑蛋同金菇,可惜無白飯,唔係送飯一流!羊架都幾好食,有黑椒香味,多汁!同埋好淋!友人唔夠飽叫左個叉燒拉麵,我食左塊叉燒覺係有驚喜!厚切仲有油香,有
羊架都幾好食,有黑椒香味,多汁!同埋好淋!
友人唔夠飽叫左個叉燒拉麵,我食左塊叉燒覺係有驚喜!厚切仲有油香,有少少炭火味咁,但友人話麵底唔太得!
總括黎講係值得encore!抵食、好食!