2021-02-28
今日同朋友黎到新蒲崗Mikiki既Tapas Brew, 呢間餐廳主打西班牙菜, 見佢戶外仲設有戶外座位 仲可以帶埋動物一齊食飯, 夠哂寫意 所以就決定左入去食.我地叫左迷你漢堡配黑松露醬, 溶岩芝士麵包同埋著條同埋西班牙海鮮, 本身想叫奶蓋同埋芒果沙冰飲, 可惜個日去到冇哂..最後叫左兩杯凍檸茶.講下個溶岩芝士麵包先, 芝士蓋滿哂麵包同薯條, 好重芝士味! 鐘意食芝士既人會覺得好好食! 仲有拉絲tim!迷你漢堡配黑松露醬呢個包食落個漢堡好多汁, 一d都唔乾, 仲好有肉汁未 好食 因為根迷你 食左兩個都唔會好飽.個西班牙海鮮飯入面既海鮮份量十分之多!! 有大蝦、青口、大蜆、墨魚同埋魚柳, 個飯好有海鮮味, 海鮮食落冇乜雪味 飯粒都煮得岩岩好! 唔會太硬或者太軟 口感唔錯!總結黎講 如果想放鬆下食餐西班牙餐可以一試, 環境舒適 店入面仲有好多唔同酒既口味比客人選擇, 仲有佢地既手工啤酒!一大班人黎chill下唔錯!