4 day(s) ago
MIKIKI最浪漫餐廳 - TAPAS BREW閏蜜同我慶祝生日,想試吓食啲平時少食嘅野,例如西班牙菜,於是我地就揀咗佢屋企附近嘅TAPAS BREW (MIKIKI店)。餐廳有室外同室內可選,其實室外氣氛係唔錯既,但多數都係飲酒同食煙嘅人,而且比較嘈,因為我同閏蜜都唔飲酒,想靜靜地食野傾計,所以坐室內,室內裝修都幾有特色店面設計以浪漫紅色為主調,打造別具特色既典雅溫馨氛圍。我地都不約而同叫佢地既晚市套餐,係2個主菜之中揀1個+1個前菜+1碗餐湯,價錢都只係一百四十幾一個人 ! 簡單介紹一下我地既野啦 : 餐湯係南瓜湯,南瓜煮到溶晒,飲落去有粒粒南瓜蓉!而且味道好濃郁! 煙三文魚沙律,三文魚都幾足料,而且山菜尚算新鮮,口感頗佳,爽口,配上橄欖油口感更佳,而且作為頭盤令人幾開胃。肉眼牛扒配薯菜,牛扒係煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每一啖都帶出濃郁嘅牛肉味道。薯仔呢度焗得鬆軟,令人欲罷不能。兩者組合起黎有意想不到既效果 ! 法式煎焗盲鰽魚柳, 魚柳香煎外皮脆,肉質結實嫩滑,魚油香味香口,好易入口 ! 整體體驗唔錯,用餐價格算合理,下次有機會會再黎食既同飲番2杯啤酒試下。TAPAS BREW
簡單介紹一下我地既野啦 :
TAPAS BREW (MIKIKI店)
地址 :新蒲崗太子道東638號Mikiki G樓G02A號舖
電話 : 23213138
營業時間 : 11:30-23:00 / 24:00