琴日去咗呢間新開嘅霜月居酒屋。壽司盛$198起🆙 ,卷物同串燒等等嘅日食選擇非常多,CP值似乎幾高咁。🍱特選壽司盛 ─ 月🌙 $368爭扎咗陣揀$198定$368好,不過想食多幾款靚魚,最後就揀咗$368。都好大盤吓,有10款壽司🍣。有大、中拖羅、海膽軍艦、三文魚籽、油甘魚、帶子同牡丹蝦等等。全部魚生都勁厚切,食落口感豐富,充滿魚油香味✨🤤。🍣三反卷 $108 (8件)嗰卷入面包咗青瓜絲🥒,表面就鋪上充滿油脂嘅三文魚。食落好有層次感,仲帶少少清爽感,唔會太過油膩。呢個性價比好高又夠飽肚,好推介👍🏻🩷明太子玉子燒 $48又係推介要嗌!店員一拎過嚟已經聞到勁香。頂層嘅明太子濃郁得嚟有種焦香味🔥,半熟嘅玉子就軟綿濕潤,好好味喎😳!不過我覺得每人淺嚐一嚿就啱啱好,份量太多可能又會太重口味🙈。🐮秘汁燒牛小排 $43爆晒肉汁都幾惹味!師傅都好細心分咗兩嚿咁串埋同一支度🍢,咁就唔會食到咁狼狽又方便Share食。🐟日本多春魚 $48 正常發揮,唔特別大驚喜。🍹白桃熱情果梳打 $28🍹白桃梳打 $28我自己就唔飲酒嘅🍶,而呢度嘅Drink Menu係幾Friendly。梳打都有5款味道,又有熱嘅柚子蜜揀

🍱特選壽司盛 ─ 月🌙 $368

都好大盤吓,有10款壽司🍣。

🍣三反卷 $108 (8件)
呢個性價比好高又夠飽肚,好推介👍🏻

🩷明太子玉子燒 $48
又係推介要嗌!
店員一拎過嚟已經聞到勁香。

🐮秘汁燒牛小排 $43

🐟日本多春魚 $48
正常發揮,唔特別大驚喜。

🍹白桃熱情果梳打 $28
🍹白桃梳打 $28

我自己就唔飲酒嘅🍶,而呢度嘅Drink Menu係幾Friendly。梳打都有5款味道,又有熱嘅柚子蜜揀,咁就唔使齋飲茶咁寡啦😌。梳打亦有得嗌小冰小甜,$28杯好抵飲,勁清爽呀💚!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度整體食物質素都唔錯,上菜速度又夠快。
下次嚟會想試埋$198嘅壽司盛🍱。
見隔離枱有嗌,賣相好OK。8款壽司入面都畀到海膽、赤身同左口魚邊,一啲都唔Hea,好抵食咁😍。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧