2024-05-19 68 views
Luna Kaffe (14/5/2024)今天同朋友去旺角行街睇戲,到食晚飯時就係附近搵吓嘢食,我朋友喜歡食西式料理,佢話附近有間好食又抵食嘅西式餐廳,這間餐廳叫Luna Kaffe,位於旺角通菜街25號地舖,旺角地鐵站E2出口,行幾分鐘就到,非常方便。Luna Kaffe 門外招牌有個好光小月亮,令人一眼就望見這間餐廳,餐廳內空間都好寬敞,亦裝修得好靚好整潔,四周都有大波吊燈,採光度十足,座位都坐得令人舒服,餐廳員工亦有禮貌,服務態度好,來這裏食都唔錯。餐牌都有很多種食品選擇,有鐵板、漢堡、沙律、咖喱、薄餅、粉飯、飲品,我朋友最喜歡食鐵板食品,食品都正有牛柳、牛仔骨、牛舌、豬肉眼、豬肋骨、雞扒,仲有餐湯同飲品一齊食,還有可以加配小食,包括有甜品,而這間餐廳都有特別飲品,是無酒精雞尾酒,睇餐牌相都見到好靚,價錢又唔貴,有藍黃紅白嘅顏色,同朋友嚟傾偈聚會好啱。我哋就叫咗鐵板嘅炭燒美國牛仔骨伴黑椒汁及紐西蘭豬肉眼伴黃金菠蘿,亦加配小食黃金蝦多士,同埋甜品焦糖燉蛋,飲品就選咗檸蜜和利賓納。首先上枱係熱辣辣嘅餐湯,忌廉蘑菇湯味道好香濃,湯嘅濃調度適中,飲起來令口感好清新,真係好味好飲,跟住來
Luna Kaffe (14/5/2024)

我哋就叫咗鐵板嘅炭燒美國牛仔骨伴黑椒汁及紐西蘭豬肉眼伴黃金菠蘿,亦加配小食黃金蝦多士,同埋甜品焦糖燉蛋,飲品就選咗檸蜜和利賓納。首先上枱係熱辣辣嘅餐湯,忌廉蘑菇湯味道好香濃,湯嘅濃調度適中,飲起來令口感好清新,真係好味好飲,跟住來是小食黃金蝦多士,塊多士都好大塊,食落口非常鬆脆,又唔油膩,連埋啲沙律菜食非常好味,飲品檸蜜和利賓納亦來,兩杯飲品都少甜好飲,尤其是檸蜜解油膩一流,好配合吃西餐。

鐵板炭燒美國牛仔骨伴黑椒汁,份量都唔少,未落枱已經聞到香噴噴味道,牛仔骨肉質夠晒鮮嫩,好有牛肉味,亦囗感一流,搭配上香辣惹味黑椒汁,更是美味無比,加埋有爽滑嘅粟米粒、青甜嘅青瓜片、酸甜嘅蕃茄仔,每一樣夾埋來食味道都不同,而紐西蘭豬肉眼伴黃金菠蘿,真係沒想過豬肉眼能夠做得這麼好吃,完全好有香肉味,而且肉質幾淋滑,唔會食到囗乾,最關鍵係黃金菠蘿同醬汁配搭得非常好,一齊食好好食,最後吃埋甜品焦糖燉蛋,有香脆的焦糖糖衣,配上軟滑不太甜嘅燉蛋,真係軟滑可口香脆,令人回味無窮。

這間西式餐廳好值得推薦俾大家,食得好滋味又好抵食,價錢又唔貴,我哋下次都會再來食其他嘅食品同飲品。