2019-01-12
行過經過發現一間新嘅西餐廳開咗冇幾耐,裝修新淨,呢日帶埋阿媽黎試吓😁。👆🏻午餐牌 多款式揀,海鮮、羊、牛、豬都有👍🏻🍲周打忌廉湯本身我覺得好奇怪,因為見到餐牌上面跟餐湯要加$10,但係佢拎咗過嚟,以為會收錢,最後尾都冇,可能因為新開張送餐湯俾我哋😁呢個周打忌廉湯唔同平時嗰啲周打忌廉湯咁杰撻撻,同埋會搵到好多蜆😍😂,落足料👍🏻。🍝🦐香蒜辣椒炒扁意粉配鮮蝦及蜆 ($98)意粉唔會好辣,煮得好香,份量足夠同埋好多海鮮👍🏻👍🏻意粉唔會煮到腍晒,有D Al dente 嘅質感😮。🥩香煎紐西蘭西冷扒 配紅酒汁 ($118)係靚嘅牛扒唔係平嗰啲,中間係紅色算係medium well,好好味同埋大件🤤👍🏻。唯一可以改善嘅係汁可以分開上,因為淋晒上去蓋晒啲味,上面仲有幾多嘅蛋黃醬😓(口味因人而異)。最後餐飲叫咗兩杯熱檸檬茶🍋☕️,餐飲係細杯左少少嘅。最後睇返係冇收我哋餐湯嘅錢😅。午餐冇加一,價錢合理因為食物質素好唔錯。希望可以保持水準💪🏻下次可能下次會再嚟👍🏻
👆🏻午餐牌
多款式揀,海鮮、羊、牛、豬都有👍🏻
🍲周打忌廉湯
🍝🦐香蒜辣椒炒扁意粉配鮮蝦及蜆 ($98)
最後餐飲叫咗兩杯熱檸檬茶🍋☕️,餐飲係細杯左少少嘅。