2022-01-09 1836 views
今日約左friend去荔枝角整cake,為免蛋糕整好之前先餓死,所以約埋一齊去醫飽個肚先,第一次幫襯呢間開花結果係一次去葵涌做嘢,由一個地膽帶路介紹去食嘅,當時呢間舖頭都仍然係一間地區人情味小店,附近好似只有住宅,唔係特登去都根本唔會食到,食完之後係會令人念念不忘果隻,當時知道佢會喺荔枝角開舖係開心到癲左,今次機會咁難得,一定要帶啲friend黎試下,雖然佢比起以前多左好多熱食,不過我都係依然鍾情佢個經典沙律套餐,我叫左個煙三文魚洋蔥包配粟米蘋果沙律+碎蛋沙律,佢啲煙三文魚一啲都唔菇寒,有兩塊大大塊中間仲會夾住生菜蕃茄,而兩個沙律都非常新鮮,平時出邊食嘅蘋果粟米沙律一定會成日遇到好多薯仔扮蘋果,但係呢度嘅蘋果沙律係可以食到人好滿足好滿足好滿足果隻,而佢嘅碎蛋沙律蛋香好重入口都十分creamy,唔係用好多沙律醬撈少少蛋果隻,整體而言,成個餐感覺都超健康!