2024-01-15
又想食刺身,又想食雞煲,又想打邊爐,又想食到新鮮嘅海鮮,一次過滿足幾個願望。一嚟到就有個靚靚嘅刺身拼盤,有蚌片、翡翠螺、螺片仲有蟹腳,樣樣都好新鮮。仲有壺新鮮嘅燉湯,勁好飲勁鮮甜,而且有個爐仔暖住,好細心,入口好舒服。跟住就有雞煲,有幾種口味可以揀,而今次就揀左韓式芝士口味,濃濃嘅芝士包住炒香咗既雞件,趁熱食每件都可以拉絲架,超正。食過刺身又食過雞煲,係時候打邊爐。一嚟就有個海鮮拼盤,有大虎蝦、大龍蝦、大元貝、大大隻蟶子、奄仔蟹同鮑魚,樣樣都好新鮮,勁鮮味。湯底就有幾款唔同嘅選擇,想同時感受海鮮嘅鮮味同補身,就同時揀左海鮮同藥膳湯底,同海鮮一齊食勁match。除左海鮮拼盤,仲有任點任食嘅火鍋食材,有海鮮同河鮮不在話下,自家制嘅餃子同魚滑都相當飽滿同爽口彈牙。仲有唔同嘅牛肉選擇。愛好內臟嘅我,呢度竟然仲有新鮮雞腸同豬潤,仲洗得好乾淨同處理得好好,真係十分難得。以呢個價錢真係相當之抵食,超級滿足。
以呢個價錢真係相當之抵食,超級滿足。