2021-06-07
經過旺角朗豪坊,即刻上openrice search有咩好食。搵到呢間日本野,算比較少負皮,就去左食啦。佢位於4樓foodcourt旁,比較多人,唔為意以為係平價餐廳。但錯啦,佢入面既野食一d都唔平。晚飯時段6點半左右,入都去都係好少人,total10個人左右。所以都坐得幾舒服。我坐窗面位,陰暗既燈光同闊落既枱面係舒服既,但景觀就麻麻啦,你要望住出面食foodcourt既mk仔女黎享用壽司。咁我就叫左10件壽司,本身叫7件,但怕唔夠飽。佢d壽司set全部係"Omakase"形式,由師父決定整咩壽司比你,唯獨唔係一件件上,而係一次過上晒。唔想諗食咩又有錢既,可以叫佢既壽司set上左菜後,都幾唔錯,有一件海膽軍艦,而且好新鮮,唔會有腥味。d壽司選擇都幾豐富,唔會淨係比d cheap壽司你食。有玉子,有蟹子飯(飯略咸,但蟹子算ok),幾長既鰻魚壽司,吞拿魚,三件卷....d魚全部都好新鮮,好好食。壽司唔會呃秤,正常size,唔會好似某d店咁整bitesize你食。食完都意外地飽,可能d壽司都足料,所以10件岩岩好。呢個價錢係有d貴,但係比到omakase食物質素同新鮮,都算係咁。
搵到呢間日本野,算比較少負皮,就去左食啦。