2018-11-09 1005 views
突然約食飯,唔知食乜好。要揾個位於九龍而地點方便,餐廳選擇多的,只得尖沙咀、旺角或佐敦。最終決定去佐敦的旬.食事處。好彩我地早到,剛好仲有一張4人枱。入到鋪頭,見到三色波波燈籠,令我回想起沖繩的居酒屋笑料... 坐底後,先點小食。炸雞、雞翼同鹽燒油甘魚鮫,作為傾計的小食就真係唔錯。跟住想食刺身同壽司,見到點菜紙上有好多選擇,都唔知點算…… 見到有深海池魚又想試吓,老闆見到我地4個咁苦惱,就建議我地要半條池魚,再點3-4項刺身,食完先再諗壽司。心諗咁都好,第一唔洗叫到成枱都係,第二可以黎個慢活晚餐 (因為响度食野冇限你食1·5 /2小時就要還枱)。 食完刺身,叫咗個清酒煮蜆間場。蜆夠大隻,冇煮過火,好味响呢個時候,覺得飽飽地…… 好彩冇一次過點晒所有想食的。如果唔係就太飽最後選咗12款壽司同2款卷物,好滿足!!! 其他就留下次食啦 咁抵食,一定會再黎!!

跟住想食刺身壽司,見到點菜紙上有好多選擇,都唔知點算…… 見到有深海池魚又想試吓,老闆見到我地4個咁苦惱,就建議我地要半條池魚,再點3-4項刺身,食完先再諗壽司。心諗咁都好,第一唔洗叫到成枱都係,第二可以黎個慢活晚餐 (因為响度食野冇限你食1·5 /2小時就要還枱)。

食完刺身,叫咗個清酒煮蜆間場。蜆夠大隻,冇煮過火,好味

咁抵食,一定會再黎!!