2021-09-15
餐廳裝修充滿日本風情🎏,而且每日都有日本飛機✈️空運來港,確保魚生同刺身都係即日嘅新鮮貨,就算去唔到日本旅行都可以食返鄉下嘅風味🇯🇵!除咗一定要試嘅刺身之外,今次仲食咗一個御膳套餐同埋一個晚市定食,睇相都見到份量幾夠呀!🍱松 御膳 $358御膳套餐包括一份最基本嘅三色刺身,三文魚油脂豐富得嚟有陣獨特嘅香味,鮮蝦口感絲滑又帶點甜味,但係最為驚豔嘅莫過於係帆立貝,味道唔會好似啲廉價壽司舖咁好腥,反而食得出佢嘅鮮甜,就連平時唔食帆立貝刺身嘅男朋友都覺得好食!炸物方面有份大大隻嘅吉列蠔🦪,金黃色嘅表面包裹住肉質厚實嘅蠔肉,亦都唔會食到成口炸粉。套餐有一碗迷你火炙鰻魚飯,鰻魚厚肉有咬口,最特別嘅係個味道同出面其他日式鰻魚飯有少少分別。問過老闆先知佢哋嘅鰻魚汁唔係買市面上現成嘅鰻魚濃縮液,而係每朝早廚師👨🏻🍳即日製作,加入特別食材熬煮,絕對係出面食唔到嘅味道!日本定食不可或缺嘅麵豉湯同樣係店家誠意之作,老闆特別透露係加入咗🥓煙肉碎嚟吊出食材鮮味,難怪特別足料。成個套餐最最最重點嘅菜式一定係呢個汁燒銀鱈魚🤩,份量大大份。表面燒得好香,燒到帶有少少燶邊,但係入面又非常嫩滑,超越一般魚肉嘅口感。加上店家
🍱松 御膳 $358
成個套餐最最最重點嘅菜式一定係呢個汁燒銀鱈魚🤩,份量大大份。表面燒得好香,燒到帶有少少燶邊,但係入面又非常嫩滑,超越一般魚肉嘅口感。加上店家唔係用一般嘅美乃滋醬,而係特登加入醬油調味過,個醬汁完全係將銀鱈魚昇華去另一個層次,超正👍🏻👍🏻!
👅評分:9/10
🐟池魚皇刺身 $168/5切
店內有塊板列出當日有提供嘅新鮮刺身,我哋又點可以錯過新鮮嘅飛機貨🛩?池魚皇刺身超級厚肉,肉質爽口,油脂豐富但係又唔會膩,食完感覺到魚香味慢慢由喉嚨回甘出嚟,但係又一啲都唔腥,魚生愛好者必試😍!
👅評分:9/10
🍚鍋燒熊本牛柳粒目玉飯 $168
牛柳粒飯用石頭鍋🪨裝住,熱辣辣咁送上嚟,真係好吸引!督爆粒溫泉蛋🥚,蛋汁撈飯已經夠正。而且送上嚟仲係半熟嘅牛柳粒咬落好juicy,來自熊本嘅牛柳粒牛味亦都好重,成個飯都香噴噴。千其唔好睇少個飯,佢嘅份量大到我哋兩個人都食唔曬呀,所以細食嘅朋友就要留意啦!
👅評分:8/10