2019-06-02 272 views
佐敦有好多茶仔同小店,今次走入一間餃子專門店吃午餐。一入去我就已經好有好感,地方細細但骨子同乾淨。我都係一個愛整潔的姐姐仔,就算啲野幾好味,如果地方唔企理我都唔會食得開心。話說啲食物,佢款式OK啦,佢有一啲我從味聽過的餃子,就係蕃茄旦餃子,好想試但我又好想吃肉,所以最後選澤左一個京蔥牛肉餃子配幼面,再加個蕃茄湯。個餃子都幾出色,最特別係佢的菜料,我估佢係黃芽白,食落好脆,證明佢係用料新鮮,呢啲真係食FROZEN 餃子食唔到的味。不過我自己就真係STUPID左,叫左個蕃茄湯底,佢係幾厚身,攪到佢MASK左啲京蔥同牛肉味,下次我食牛肉餃子,我一定會叫返佢個牛肉湯,相信個味會更濃郁。ANYWAYS, 我今次係試唔真佢啲材料味,但總體味道出黎到好好,同好新鮮﹗我仲叫左個凍豆漿,有好香的豆味,可能係自家製,呢間舖頭真係誠意之選,我會再黎幫襯試佢個牛湯架﹗
佐敦有好多茶仔同小店,今次走入一間餃子專門店吃午餐。

茄子湯京蔥牛肉餃子湯面

2019-06-01
$50 (Lunch)