2018-07-09 562 views
今日去咗九龍灣附近行街,行左好耐又想食日本野喎,於是就決定去呢一間新居酒屋試吓。我哋每人嗌左一杯野飲,水蜜桃烏龍茶好清新,水蜜桃嘅味道同烏龍茶好夾,又係唔會話好苦澀。巨峰提子烏龍茶夠晒fresh,酸酸甜甜好開胃。我哋嗌左個小食,見到咁多人叫醬油川海老,我哋當然都試吓啦。醬油味甜甜地融入晒落蝦殼入邊,呢個送酒一流。燒北寄貝,好肥美,食落口肉感彈牙,冇諗過燒北寄貝都可以保持到咁多汁,可以一試再試。芝士炸蝦角,呢個好香口,芝士味係淡淡的,配埋彈牙既蝦肉,食一啖已經覺得好好味。我哋仲嗌咗啲串燒燒秋葵估唔到咁好食,加咗少少鹽係表面鹹鹹地,比起平時就咁炒更加惹味。燒牛柳粒嘅醬汁非常之好味,牛柳燒到外脆內嫩,火候剛剛好。火灸牛拖羅拉麵,啱晒鍾意食辣嘅朋友,牛肉好嫩身,切得又夠薄,湯底夠辣!豚角煮沾汁麵,好岩唔太想食湯麵既人,伴菜好豐富,肉醬比得超慷慨,肉醬係偏辣嘅,鍾意食辣既人可以放多啲!沾麵湯底唔係出面好結身果隻,佢係真係湯黎,溝埋沾麵食可以更加食得出麵既味道,唔會比醬汁蓋過。好鍾意佢地用既拉麵,好彈牙!食完見到門口咁多人等緊位,暗爽自己一早食晚飯唔洗等

巨峰提子烏龍茶夠晒fresh,酸酸甜甜好開胃。
我哋嗌左個小食,見到咁多人叫醬油川海老,我哋當然都試吓啦。
醬油味甜甜地融入晒落蝦殼入邊,呢個送酒一流。
我哋仲嗌咗啲串燒
燒牛柳粒嘅醬汁非常之好味,牛柳燒到外脆內嫩,火候剛剛好。

食完見到門口咁多人等緊位,暗爽自己一早食晚飯唔洗等
2018-06-28
$250 (Dinner)