今次要推薦嘅呢間日本餐廳位於鰂魚涌東匯坊地牢最盡頭位置,未去過嘅朋友未必會知道原來下面有野食,而且都真係比較難搵,不過係附近做嘢嘅我當然行到熟曬啦,記得幾年前秋嵐開嘅時候都經常會幫襯,一個星期最少會同同事嚟一次,雖然有時會等得耐小小,不過食物質素同性價比絕對係同區數一數二,不過之後疫情嚴重我都多左叫外賣同小左外出食飯,直到最近隨住疫情慢慢散去,我哋都多返出去食嘢,朋友講開先醒起秋嵐,今次再幫襯,多左新菜式,呢度嘅魚生飯係必點,仲有而家嘅質素係勝過之前,同事都係咁講極上北海道魚生丼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️三文魚算大塊,海膽鮮甜,其他都新鮮好食,最緊要個飯底味道調得幾好安格斯牛小排松葉蟹丼(個名太長五係好記得😆)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛小排燒得啱啱好,幾淋五會硬,配撘松葉蟹肉蟹糕估五到原來係咁夾,推薦下次會再嚟試下其他新野

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

安格斯牛小排松葉蟹丼(個名太長五係好記得😆)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

下次會再嚟試下其他新野

2023-03-24
$150 (Lunch)
  • 極上北海道魚生丼御膳