2024-07-15
舌尖上的高潮!脷搭脷好好味😈,極彈牙香燒軟嫩牛舌set do👅!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・👅 極味厚切牛舌定食 HK$158 (附牛舌咖喱)> 白飯轉三文魚籽飯 +HK$38・味道:呢個牛舌芯唔係軟腍係彈牙已經有啲surprise,仲要係非常十分超級彈牙😂,外皮燒得好香,未到焦脆級別,簡單以黑椒調味已經好香口。睇落好令身但唔油嘅,不過有加檸檬汁嘅必要,中和到油膩感🍋!醬汁有日本粉紅鹽、照燒汁、日式蔥油,正常冇伏,不過個人認為就咁單食牛舌,食返佢原本牛肉香係最正的🤭加錢轉嘅三文魚籽飯,三文魚籽油甘包住啲珍珠米,鹹鮮味十足,不過食耐咗都係會膩XD 套餐另外配埋沙律、牛舌咖喱、茶碗蒸、味噌湯。沙律同味噌湯正常冇伏,茶碗蒸嫩滑有蟹柳幾新鮮,重蛋味;反而牛舌咖喱一般,牛舌變咗偏老嘅牛肉粒~ 不過整體呢個價錢算幾抵食👍🏻!・口感:牛舌彈牙程度10分彈嚟講佢有12分,動L動L的!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:值得會一會佢嘅好食😋,不過同openrice嘅食客一樣遇到同一問題係等上菜時間太耐,放飯時間等半個鐘以上,明白可能人手不足,但睇返我
👅 極味厚切牛舌定食 HK$158 (附牛舌咖喱)
> 白飯轉三文魚籽飯 +HK$38
・口感:牛舌彈牙程度10分彈嚟講佢有12分,動L動L的!
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:值得會一會佢嘅好食😋,不過同openrice嘅食客一樣遇到同一問題係等上菜時間太耐,放飯時間等半個鐘以上,明白可能人手不足,但睇返我食當日同openrice其他分享都有同一問題,係唔按落單先後次序上菜💥!結果成件事都有小小混亂,希望店家注意下啦😬~
・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・