2024-11-05
今日午餐同朋友黎呢到食lunch,見網上都有好多好評,炮台山都有分店。午市時段都幾多人,相信食物係有保證。入面位置都幾闊落,原來如果人數多,仲可以book VIP房。午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有! 究極丼見到圖片都覺得好吸引,就叫左呢個黎食。上台見到都好有食慾,所有刺身都好新鮮。海膽超甜,再配埋大大粒既三文魚籽,每啖都好滿足。刺身都係厚切,個人特別鐘意佢既虎蝦同埋三文魚,真係啖啖肉。之後仲可以加埋佢個蛋黃撈埋入飯食,好正!火灸壽司配烏冬唔太食生野既人就可以好似我咁簡呢款,火灸壽司共有6款再加卷物,最有驚喜係超長鰻魚,好食又唔腥。另外,火灸蝦壽司上面仲配左海膽醬,好鮮味! 烏冬湯頭清甜,烏冬彈牙。明太子玉子燒比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。紫蘇梅醬雞肉軟骨呢個推介,如果下次再黎食,我都一定會叫! 紫蘇梅醬中和左炸串既膩,整體食落好清新!
午市set都好多野簡,魚生類,蛋包飯類等等都有!
究極丼
火灸壽司配烏冬
明太子玉子燒
比想像中大份,入面仲有既蛋好滑,明太子味好濃郁。
紫蘇梅醬雞肉軟骨