2019-09-27
今日同朋友去左天后揾食...可能因為呢排食得太多,有啲食滯左,所以我地諗住揾酸味味又開胃嘅野食🤔經過呢間天后站附近嘅早安越南餐廳,見門口又幾sharp,就決定係呢度開餐😋因為我地2個女仔都唔肚餓,但又想地方坐底食野、傾下計,所以今餐以小食為主🤪柚子大蝦沙律 $76大蝦都好大隻,口感唔錯,雖然蝦肉係對半切開,但數量都唔少🥰沙律菜新鮮,加埋柚子好清新、開胃,柚子肉大大粒、脹卜卜,甜而不酸😋豬頸肉米紙卷 $76上枱好靚,但我影出黎嘅相捕捉唔到實物嘅美感😓分享唔到😑米紙卷份量多,大大件,豬頸肉好香😊但精髓係醬汁度😚😚點醬后完全將成件米紙卷嘅味道提升😍呢碟醬同我平時食嘅好唔同🤫真係好開胃又惹味🤩沙嗲串燒4串 (牛肉+雞肉) $76串燒火候剛好,肉質juice👍🏻牛肉味較香濃,就咁食都好香,當然配埋沙嗲醬,味道更突出🤤雞肉則肉質較嫩,口感更好🥰蒜蓉炒貴妃苗 $76貴妃苗原來好似豆苗㗎😂蒜蓉炒,味道香濃惹味但又唔會搶走貴妃苗嘅清新味道同幼嫩爽口嘅感覺👍🏻食完成餐,感覺好light、好舒服,但又好飽肚,輕鬆舒服無負擔😊😊
柚子大蝦沙律 $76
豬頸肉米紙卷 $76