2013-07-17
最近搭巴士時,發現了這間餐廳。今早尊登來試下佢地既早餐。 都算抵食同勝在夠方便,因為門口就係巴士站。食物方面,早餐OK 啦!同埋都好大碗夠足料。【雪菜肉絲米 + 餐肉煎蛋+牛油厚方包】﹣ 雪菜肉絲米: 好夠味,不夠唔知點解湯內會有小蝦米在內,所以有D蝦米味道,有些怪怪地。但都算OK既。﹣ 餐肉煎蛋: 可能時間關係,餐肉好似一早煎定,所以有些冷了既油在面,影馨了整體味道。 煎蛋不錯, 可惜不夠蛋香味,是原材料問題。加上,一般茶餐廳算係咁啦。﹣ 牛油厚方包: 唔錯,牛油都塗滿包面,係溶晒既牛油,所以牛油可以滲入到麵包既內層。我最怕既係有D茶餐廳比一塊方便牛油磚你,但係麵包係冷既,根本溶唔到D牛油。這店這方面做得幾好。【豬排出前一丁 + 火腿煎蛋 +牛油厚方包】﹣豬排出前一丁:好大個碗。點解要用咁大個碗呢?不明。不過,一見個碗已經有一種莫明既餓足感。不過,好在佢地用翻出前一到既調味同麻油。不過可惜係因為佢地用了過大既碗而強行將湯水加多,做成味道不夠。 豬排也是一般般, 調味不夠。
【雪菜肉絲米 + 餐肉煎蛋+牛油厚方包】
﹣ 雪菜肉絲米: 好夠味,不夠唔知點解湯內會有小蝦米在內,所以有D蝦米味道,有些怪怪地。但都算OK既。 ﹣ 餐肉煎蛋: 可能時間關係,餐肉好似一早煎定,所以有些冷了既油在面,影馨了整體味道。 煎蛋不錯, 可惜不夠蛋香味,是原材料問題。加上,一般茶餐廳算係咁啦。﹣ 牛油厚方包: 唔錯,牛油都塗滿包面,係溶晒既牛油,所以牛油可以滲入到麵包既內層。我最怕既係有D茶餐廳比一塊方便牛油磚你,但係麵包係冷既,根本溶唔到D牛油。這店這方面做得幾好。 【豬排出前一丁 + 火腿煎蛋 +牛油厚方包】