Murray除咗打卡,野食原來都有驚喜🥳今次係Wine&Dine festival嘅 chilleats道book $580/pp 自選3個course🫶🏻首先上咗麵包先4種包 有軟包 有脆片 有法包有軟有硬 真係滿足哂唔同人嘅需要如果佢能夠翻熱咗先比客人就更加好crabcake & beef tartare終於明點解啲人話佢個crabcake一定要試個蟹餅入面有啖啖嘅蟹肉 絕對冇俾少你食得出有鮮味勁香 未食過咁足料咁有蟹味嘅crabcake絕對會為咗佢再嚟tartare都係好味 加上蛋黃汁 係好香好開胃但個包好似有啲硬 又唔係幾夠脆😂主菜我地揀咗牛扒同portabello mushroom pasta (長通粉)配菜跟咗薯條同波菜叫medium熟 真係舊舊都medium熟仲幫你切開一嚿嚿唔使煩牛扒表面嘅燒烤香 肉質鮮嫩多汁 唔會好柴旁邊嘅grilled garlic係愛蒜之人天堂!燒完嘅蒜頭都唔會好乾,軟身重蒜味 好正😭pasta比起出面好多餐廳都大份食完上面嗰啲其實已經半飽大啡菇加黑松露醬係冇得輸每一條長通粉外裏都沾滿咗汁 好香令人食到停唔到口😂😂薯條係我好鍾意嘅粗薯😍❤️新鮮炸起熱
Murray除咗打卡,野食原來都有驚喜🥳

首先上咗麵包先

配菜跟咗薯條同波菜
叫medium熟 真係舊舊都medium熟
仲幫你切開一嚿嚿唔使煩
牛扒表面嘅燒烤香 肉質鮮嫩多汁 唔會好柴
旁邊嘅grilled garlic係愛蒜之人天堂!
燒完嘅蒜頭都唔會好乾,軟身重蒜味 好正😭

pasta比起出面好多餐廳都大份
食完上面嗰啲其實已經半飽
大啡菇加黑松露醬係冇得輸
每一條長通粉外裏都沾滿咗汁 好香
令人食到停唔到口😂😂

薯條係我好鍾意嘅粗薯😍❤️新鮮炸起熱辣辣咁上 勁大份 係二人份量嘅配菜😂😂
本身唔係太鍾意食菠菜,覺得食完個口會好鞋
但係呢度嘅菠菜就冇呢個問題!

龍蝦湯 同 甜品 (opera cake)
唔知點解龍蝦湯等咗好耐先上
佢個龍蝦湯係食得出真材實料用龍蝦熬成
入面仲有幾粒龍蝦肉 冇hea我🥹 同埋好大碗😍
甜品冇特別影相 因為有朋友仔個名
歌劇院蛋糕唔會死甜 朱古力味好濃
唔鍾意食朱古力嘅人,可能會覺得有啲苦
蛋糕體濕潤軟身 對得住五星級酒店嘅甜品

埋單好似$650/pp 好抵好食好正嘅用餐體驗
值得一提,好耐冇食過西餐啲嘢食係咁係咁大份😂
$650 (Dinner)
  • Crabcake