中午同班同事去咗一番街食日式料理。間店主要係賣丼,而且人手不足,得2個人服務。加上小店比較細,所以都很迫,坐得唔太舒服😌。.佢有個定食menu ,係佢幫你配搭咗好嘅定。最平$60幾,最貴$80-90幾。但當然有自選丼,自己可以配搭喜歡嘅材料。(有張自選嘅點餐紙。🤪.而我地揀自選嘅,叫咗一塊玉子$7蚊,毛蟹肉$7蚊,甘蝦$10蚊,帶子$10蚊,燒三文魚🍣腩$14x2件。仲有一份三文魚子。總共$82蚊。(自選丼最低消費要80)首先,塊三文魚🍣腩都幾大塊,幾厚,而且燒得幾香。塊玉子都好厚,幾鮮甜。毛蟹肉反而感覺比較少。而且無咩味。帶子都好爽口,甘蝦同三文魚子無咩腥味,而甘蝦都幾鮮甜。😚有點不足係,飯嘅份量比較少,好快就食完。

自選魚生飯