2017-07-15 312 views
最近每日公司車經過太子都會見到一間日式料理店,有次跟同事講起不如下次一齊去試,點知同事竟然一口應承而且仲決定立即book枱。店家門外是串燒位置,所有串燒即叫即燒,所以四處都充滿香味。店內座位不多,而且仲有室外位置,不過店子有冷氣設備,而且仲有好大個風機,完全唔怕熱。餐廳食物選擇都算多,由於我跟同事都有選擇困難症,點知店家原來有套餐優惠,我地當然二話不說各點一款套餐吧!套餐好抵食呀!已經包咗汽水,煎菜,味噌湯仲有2款刺身俾你揀,每款各三件,我地當然每款都有揀到啦!甜蝦 - 細細隻但鮮甜彈牙三文魚 - 唔算好厚身不過味道還不錯串燒都有2款任揀雞腎 - 燒得比較乾身,味道不過不失雞軟骨 - 香脆有咬口生姜豚肉飯豚肉用生姜加上燒汁煎煮過,豚肉鮮嫩多汁,滲出淡淡嘅生姜味,配上大碗飯,非常滋味。原來呢度嘅套餐係逢星期三就會轉一次menu,咁每星期都會有唔同既套餐供應,保持新鮮感。
套餐好抵食呀!
已經包咗汽水,煎菜,味噌湯
仲有2款刺身俾你揀,每款各三件,我地當然每款都有揀到啦!
甜蝦 - 細細隻但鮮甜彈牙
三文魚 - 唔算好厚身不過味道還不錯
串燒都有2款任揀
雞腎 - 燒得比較乾身,味道不過不失
雞軟骨 - 香脆有咬口
生姜豚肉飯