屯門虹橋出名多嘢食,見今日聖誕節專登過嚟覓食🤣係景峰落車見到尼間外賣小店有我最愛食既魚生同壽司決定試下先👅不過大家要留意餐廳只供外賣沒有堂食❗️而且舖頭入面有各種代購零食、日本魚生和冷凍食品選擇,而最特別係原來餐廳有雞煲同羊腩煲😳🤩大家可以買返去屋企同家人朋友一齊食因為近排食咗好多打邊爐,所以地我就嗌日式小食同魚生壽司🍣✨加拿大海膽海膽色澤鮮艷呈橘黃色,挺身飽滿,一打開盒就聞到甜甜的香氣,而且加拿大海膽的海水味非常濃郁入口即溶👅 海膽會附送埋紫菜和飯糰🍙✨咖喱炸蠔飯🦪🍛日式酥炸生蠔肥美飽滿,入口鬆脆,肉質鮮甜配咖喱食別有一番風味,日式咖喱加左蘿蔔薯仔洋蔥去烹調,食落香甜微辣✨蔥吞拿魚腩魚生飯京蔥吞拿魚腩飯,厚厚既吞拿魚腩,食落又新鮮又肥美,師傅加咗甜燒汁和肉鬆作點綴,特別得黎又唔會搶咗吞拿魚腩本身既鮮味✨吞拿魚刺身 4塊吞拿魚赤身位置脂肪比例較少,口感較結實,魚味香濃✨鯛魚刺身 6塊鯛魚刺身紅白相間肉身色澤鮮美,肉質紮實爽口,細緻鮮嫩美味另外嗌咗幾款壽司同小卷:✨粟米沙律壽司 ✨吞拿魚壽司✨八爪魚壽司✨希靈魚壽司✨象拔蚌壽司✨芝士蟹籽小卷而印象最深刻就係象拔蚌壽司同八爪魚壽司,象拔蚌壽司

不過大家要留意餐廳只供外賣沒有堂食❗️

因為近排食咗好多打邊爐,所以地我就嗌日式小食同魚生壽司🍣

✨加拿大海膽

✨咖喱炸蠔飯🦪🍛

✨蔥吞拿魚腩魚生飯

✨吞拿魚刺身 4塊
吞拿魚赤身位置脂肪比例較少,口感較結實,魚味香濃
✨鯛魚刺身 6塊
鯛魚刺身紅白相間肉身色澤鮮美,肉質紮實爽口,細緻鮮嫩美味

另外嗌咗幾款壽司同小卷:
✨粟米沙律壽司
✨吞拿魚壽司
✨八爪魚壽司
✨希靈魚壽司
✨象拔蚌壽司
✨芝士蟹籽小卷
而印象最深刻就係象拔蚌壽司同八爪魚壽司,象拔蚌壽司鮮甜肥美、口感爽脆。八爪魚壽司質感軟腍、彈牙爽口
TakeAway