2023-11-24 8 views
元朗好多特色小店,今日有朋友口中聽到呢間日本餐廳有好多唔同種類嘅款式,我就特登過嚟試吓,果然冇令我失望,種類真係非常多,坐得舒服,冷氣仲非常足夠燒三文魚頭$68,魚頭size非常大,燒到有焦香味,原來魚頭入面都有好多魚,完全唔乾身,又吾腥六品刺身盛合$258有三隻甜蝦蝦頭非常多膏,非常鮮甜,海膽顏色非常吸引份量仲充足,完全唔腥,連埋紫菜一齊食真係食到停唔到口,三文魚同帶子同油甘魚都非常新鮮,刺身入口夠凍,明顯剛剛從雪櫃攞出來,帶子夠厚,有咬口,味道鮮甜汁燒極上和牛拉麵$90,拉麵嘅軟硬度適中,配菜有粟米同蔥花仲有一隻雞蛋旁邊仲有兩片紫菜,牛肉不算太多,但係夠厚身有咬口芝士年糕三件$28,剛剛炸起,熱辣辣,外脆內軟,一咬開芝士就流出,香濃嘅芝士味汁燒極上和牛讚岐手打烏冬$96,不得不提嘅就係烏冬做到非常彈牙,讚岐手打烏冬果然係唔同,比起平時嘅烏冬更加有咬口,大約有五片和牛,大有香濃嘅牛肉味,旁邊仲放有一些粟米粒同木耳絲作為配菜飲品都係一樣好重要嘅嘢,當然唔少得,今日揀咗活性乳酸蓋$58,味道酸酸甜甜,非常開胃 青擰抽子梳打$48 ,有四片青檸,入口非常清新,飲落仲好舒服

六品刺身盛合$258

• 芝士年糕