2022-04-04 245 views
香港人崇日就係人都知嫁啦,咁耐冇去日本🇯🇵,都好掛住充滿日本風格嘅地方建設。今次介紹呢間就係,喺元朗啱啱新開幕嘅一間昭和式珈啡廳——Find the way✨其實係佢試業嗰陣,我朋友已經俾佢個杯雪糕梳打所吸引,因為佢個雪糕係立左喺冰上面o(*////▽////*)q 所以出到元朗咁遠都想試下!店舖門口唔算好明顯,同周圍都有啲格格不入,但係入咗去就好似穿越左去另一個地方,真係好有日本居酒屋嘅感覺。如果大家有睇過異世界食堂呢個動漫,應該就差唔多感覺啦。座位唔多,只有八個,所有嘅食物都係店主佢地親力親為新鮮製造,真係有日本式家庭餐廳既溫馨感(笑)。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🥞 楓糖厚鬆餅 $78 (2pcs) (9/10)見到相就知道厚鬆餅真係好~~厚~~。對甜食控的人來講真係完全大滿足。而且佢哋嘅厚鬆餅都唔似出面咁快餐的Pancake,好有牛油嘅味道~加埋楓糖漿就係日本甜食的代表(◐‿◑) 而且價錢好抵~~超滿足(^O^)🍰 雜果賓治忌廉蛋糕 $50 (8.5/10)我朋友就話好好味好鍾意😋我自己都覺得唔錯嘅。水果食得出好新鮮呀,而且cream配埋一齊都唔會好膩,海綿蛋糕都

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🥞 楓糖厚鬆餅 $78 (2pcs) (9/10)

🍰 雜果賓治忌廉蛋糕 $50 (8.5/10)
我朋友就話好好味好鍾意😋我自己都覺得唔錯嘅。水果食得出好新鮮呀,而且cream配埋一齊都唔會好膩,海綿蛋糕都唔會好乾~不過我自己鍾意pancake多啲⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄

🍹 蜜瓜雪糕梳打 $50 (8/10)
由店主佢哋親自整嘅,我哋個陣望住佢整,感覺其實都幾新鮮😂打卡飲品本身我就冇expect咁多,反而雪糕其實幾好味,配合蜜瓜梳打,係比單單好飲的。

🍹 藍橙雪糕梳打 $50 —
原本想叫朋友試一下俾我飲,結果唔記得咗。咁就等大家發掘下呢個係咩味啦😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
因為而家新開張嘅關係,好似人都唔係話好多。其實主要係座位唔多,同埋每分食物都係即叫即製,所以如果啱啱好滿客就要等好耐。我哋好好彩啱啱好有檯客人走咗,可以即刻入去。

店主佢哋都非常之細心,服務態度都好好✨睇得出佢哋好用心打理💕佢哋都有維也納咖啡飲,如果唔係因為我住太遠,就幾肯定有下次!🎏

~~~~~~~~~~~~~~~~~~