2021-12-02
𝗡𝘂𝗻𝘂燒 🇯🇵中環和安里愈黎愈多小店!今次黎到依間充滿日本居酒屋🏮🇯🇵味道嘅𝗡𝘂𝗻𝘂燒🔥 餐廳面積唔算太大,我哋當日坐左喺最入面。落單用𝗤𝗥 𝗖𝗼𝗱𝗲,店員好快就介紹咗佢哋最出名嘅食物。第一次黎當然試下店員推介先❣️『八色刺身🐟🐠』(帶子、池魚、鯛魚、三文魚、希靈魚、油甘魚、海膽、牡丹蝦)- 刺身好新鮮🎣仲要件件都係厚切🤩 其中深海池魚係季節限定🐟🐟 個人最鍾意食海膽好鮮甜,十分推介😋『串燒拼盤🐥🐮』(雞翼、牛舌、豚肉荔枝、雞肉串、牛柳粒)- 五種串燒中,我最鍾意係雞翼🐥雞皮燒得幾脆,肉質濕潤。豚肉荔枝個配搭幾特別、牛舌👅都幾有咬口。不過相比之下,串燒拼盤性價比唔高。『香煎鵝肝🦆』- 一客有兩塊厚切鵝肝,同個醬汁好夾。燒到七成熟左右,略略𝗼v𝗲𝗿𝗰𝗼𝗼𝗸,五成熟再𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆 啲就更好❤️『春夏秋雪🍶』- 去居酒屋邊少得𝗦𝗮𝗸𝗲🍶😏叫左一支春夏秋雪,幾香甜。餐廳做緊第二支清酒半價優惠,人多啲可以叫多支🤣另外,餐廳員工親切,服務好好。總括嚟講,𝗡𝘂𝗻𝘂燒係一間性價比嘅居酒屋🏮中環黎講佢嘅食物飲品定價唔高。但由於餐廳座位唔多,有興趣就盡早訂枱啦🙆🏻♀️••••••••••@nunusiu📍中
𝗡𝘂𝗻𝘂燒 🇯🇵
『八色刺身🐟🐠』
(帶子、池魚、鯛魚、三文魚、希靈魚、油甘魚、海膽、牡丹蝦)
『串燒拼盤🐥🐮』
(雞翼、牛舌、豚肉荔枝、雞肉串、牛柳粒)
『香煎鵝肝🦆』
『春夏秋雪🍶』