2024-05-04 526 views
今晚到御滿屋日本料理,位於旺角彌敦道655號胡社生行1樓。 食過幾次☺️,每次印象都唔錯。 店內有熟食、飲品人甜品和雪糕雪條自助區, 另外落單用qr code, 上菜速度非常快。 平日八點半到達, 📍每位$258+10%。 我點了的食物有刺身,八爪魚、赤貝、帶子、蟹棒、阿根廷赤蝦、鮑片、北寄貝、希靈魚、油甘魚、劍魚腩、三文魚和泰味冷鮑魚。壽司有劍魚腩壽司、特濃芝士燒醬牛肉壽司、鹽燒左口魚邊壽司、牛油果蟹肉他他、龍蝦三角塔、 海膽手卷和榴槤加州卷 。 熟食有鹽燒牛舌、燒菠蘿、薑蔥炒花蟹、麻辣小龍蝦、牛油炒粟米、和風牛柳粒、燒紐西蘭羊鞍、西京比目魚、蒲燒鰻魚、蒜蓉燒生蠔、雪花牛鍋、鐵板紐西蘭西冷牛扒、御品鮑汁梅花膠、美國薄燒牛肉和萵筍炒蝦球 。 甜品有我喜歡的Häagen-dazs雪糕, 最正仲有烤榴槤任食👍🏻, 非常甜美。總括而言刺身新鮮,我推介阿根廷赤蝦,大隻甜美, 壽司就是榴槤加州卷,味道特別, 熟食推介有甜美的燒菠蘿,惹味的薑蔥炒花蟹和麻辣小龍蝦。整體性價比高,款式多。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
刺身

特濃芝士燒醬牛肉壽司、鹽燒左口魚邊壽司