本身超中意食壽司刺身既野食, 咁岩約到朋友就簡左依間位於旺角既日式放題試下。 依間絕對係CP值高既日式放題,點解咁講? 因為選擇真係好多! 出面自助區超多野食揀😆 沙律、點心、任食雪糕雪條、生果甜品、馬卡龍仲有超多野飲簡, 仲有梅酒、Sake 、啤酒任飲 ,岩哂中意飲酒既人。餐廳係用QR CODE落單,落左單之後好快就會有野食到。 刺身有鮮味又厚切 ,仲有蝦夠甜又大隻。重點係凍鮮奶桃膠雪燕 ,岩哂女仔食🤤依期餐廳做緊馬來西亞榴連主題,中意食榴連既朋友絕對唔可以錯過🤩 朋友都叫左好多瘋狂食,夠哂邪惡😈😈

凍鮮奶桃膠雪燕
梅酒

凍鮮奶桃膠雪燕
梅酒
  • 馬來西亞榴連
呢間位於旺角嘅「御滿屋」日本料理店,真係激動人心呀!佢哋最近推出咗全新嘅日式放題餐,真係又靚又平,簡直係令食神們嘴角上揚!😋踏入店舖嘅一刻,我已經被呢裡頭嘅高品味裝潢迷住咗。佢哋用柔和嘅暖色系調校裝潢,配合木製傢俬同日式元素,營造咗一種安靜悠閒嘅用餐氛圍。店員態度也非常殷勤周到,令人有賓至如歸嘅感覺🤗$308享受到一餐豐盛任食仲要幾有質素嘅放題餐,真係太驚喜啦‼️服務員一落座就為我奉上一杯清新爽口嘅綠茶,讓我可以慢慢揀選心水嘅佳餚🍵首先,我一定要試吓佢哋嘅招牌刺身啦!呢度嘅刺身真係好新鮮同種類豐富,我點咗一盤三重刺身拼盤,有油甘魚、三文魚同帶子,每一件都鮮甜多汁,簡直係一流呀!另外佢哋仲準備咗一些特色小魚生同海膽等,味道獨特,絕對唔能錯過😋🍣之後我又點咗一啲Small Plates,好多都令我難忘。例如「豆腐蟹肉」,軟嫩嘅豆腐配上肉味濃郁嘅蟹肉,巧勁十足;「三文魚腹肉山藥」就又鮮又脆,口感層次豐富,好有驚喜感🥢燒烤部分,我最推薦大家試下「鹽燒和牛舌」,肉質軟嫩彈牙,外層更有一圈香濃鹹味;「芝麻雞翼」就軟嫩多汁,散發淡淡嘅芳香。仲有啲豬肉串燒,外皮脆香,肉質鮮嫩🔥🍖講到甜品同飲品,呢度表現

講到甜品同飲品,呢度表現同樣出色💕🤭Haagen-Dazs雪糕吧有好多口味,我食咗芝麻同抹茶味,超級好味!店內仲有韓式炒年糕、芝麻球等精緻點心,令人垂涎三尺🍨🍡

整體嚟講,呢度嘅新鮮程度、製作工藝和性價比都好出色。每一道菜式都透露出店家嘅用心,絕對係難能可貴。再加上佢哋有呢麼多優惠推出,真係食到身痛呀😅

對於鍾意食日本料理嘅朋友嚟講,「御滿屋」絕對係旺角必訪嘅熱門店鋪。環境優雅,菜式創新又傳統,價錢更令人咋舌!我真係強烈推薦大家,一定要來呢度試吓,食到飽一飽😂
2024-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
今次同朋友嚟到旺角呢間餐廳,餐廳OpenRice號稱E出口步行20秒就到(笑),雖然行超過20秒,但都真係好就腳呢!見到餐廳嘅放題A餐「經典-三重新鮮刺生江洋盛宴」自選2小時HK$308,就決定入去拆餐勁。最後,我哋揀嘅A餐有共77款食物,女仔胃口嚟講都未必試得曬~如果想試多啲款式,仲有另外3個餐揀,最多有成128款食物任你食😍✨A餐有共15款刺生選擇,主打油甘魚、三文魚及北寄貝,個人覺得三文魚同阿根廷赤蝦都十分出色,肥美新鮮!另外,比較特別嘅係呢款「衘‧泰の味冷鮑魚」,冷鮑魚配上泰式醬料,肉質鮮嫩彈牙,風味十足🫶🏻✨而壽司款式多樣,加加埋埋都成27款 ,包括6款經典壽司、6款經典火炙壽司、4款經典創作精選、3款經典手卷、3款經典軍艦及5款經典卷物。見佢刺生果款冷鮑魚咁出色,而經典創作精選上又出現咗一款比較特別嘅「鮑魚黑松露魚生撻」,就即刻叫咗嚟試吓,結果飽魚都係咁好味,打開鮑魚仲見到塊醬汁三文魚添~配埋甜甜嘅蛋撻皮好特別😆✨除咗刺生及壽司外,串燒及燒物都係放題必食!我一個人就食咗2串鹽燒雞軟骨,而鹽燒雞翼同芝麻雞翼我都試勻曬,最後都係芝麻雞翼勝出,咬開仲有啲肉汁!蒜蓉燒生蠔都好驚喜,

除咗刺生及壽司外,串燒及燒物都係放題必食!我一個人就食咗2串鹽燒雞軟骨,而鹽燒雞翼同芝麻雞翼我都試勻曬,最後都係芝麻雞翼勝出,咬開仲有啲肉汁!蒜蓉燒生蠔都好驚喜,上枱時熱辣辣出煙,似啱啱燒好。薄燒牛肉都記得要點,出面食都唔平㗎🫢✨

食到咁上下,到甜品同生果時間啦!雖然佢外面有勁多雪糕雪條選擇,但我就想試吓佢要落單嘅韓國紅豆鯛魚燒、燒有機菠蘿、猫山王榴槤炸彈及馬來西亞極品榴槤。鯛魚燒外皮微脆,咬開煙煙韌韌,仲有好多紅豆餡。燒有機菠蘿香甜多汁,放題必食。猫山王榴槤炸彈嘅榴槤餡就偏流心,如果想食榴槤,不妨試吓佢嘅馬來西亞極品榴槤,大大舊,香噴噴,食多幾舊性價比都返曬嚟😋✨
𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺1〉燒比目魚真心食過翻唔到轉頭!熱辣辣上枱,魚香邊脆,食落唔多骨,肉質軟嫩!忍唔住口encore咗兩次2〉刺身大家成日都好擔心刺身會唔新鮮, 但依間啲刺身唔錯,有鮮味,款式都好多3〉燒鰻魚好中意食鰻魚,任食嚟講依間啲鰻魚好食,都encore咗三四次-環境.7/10服務.8/10人均.$350污嘴狗覓食指數.8/10
𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺
大蝦刺身
串燒
2024-11-02
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
燒比目魚
多款刺身
燒鰻魚
炸蠔
多款壽司
大蝦刺身
串燒
6 day(s) ago 0 views
彤爸話好耐無去食放題,問同事有咩好推介,佢同事介紹位於旺角嘅御滿屋日本料理,話刺身勁新鮮,串燒又好正,雪糕又多選擇,呢日彤爸就帶埋我地嚟開餐😋店員安排我地坐卡位幾舒服😌我地揀咗放題A餐-經典雙重空運松葉長腳蟹池魚皇海洋盛宴,套餐有79款食物選擇,主打松葉長腳蟹同埋池魚皇薄切,全部QR code落單好方便刺身方面我地食嘅幾款都好新鮮,松葉長腳蟹同北海道帶子好鮮甜,池魚王好鮮嫩,劍魚腩厚實鮮甜,赤蝦好爽口,三文魚油甘魚唔會切得好薄,鮑魚黑松露魚生撻好特別👍🏻熟食方面必點鹽燒牛舌,蒜蓉焗生蠔同蒜蓉粉絲蒸扇貝都好正,encore咗幾次😂薄燒牛肉好軟熟又係必食👍🏻鐵板西冷煎得好香,紅燒乳鴿皮脆肉嫩,燒羊鞍味道香濃,薑蔥炒花蟹好惹味出面自助區有甜品|小食|沙律|凍海鮮|雪糕櫃|清酒|梅酒|咖啡機|飲品櫃,最有驚喜係雪糕櫃同飲品櫃,雪糕種類超多,有Häagen-Dazs|Movenpick|Dreyer’s|Appolo|雀巢 等品牌嘅雪糕雪條👍🏻飲品櫃啤酒|汽水|茶類|果汁類 都有,選擇夠晒多❤️

6 day(s) ago 597 views
成日一班老best去到旺角都諗唔到食咩,今次決定食下乜都唔使諗嘅放題😆餐廳超近地鐵站,由E1出口轉右即到!嗌咗佢哋最平嘅 *經典二重創新剌身江洋盛宴*套餐包咗78品,兩個鐘任食,用電話落單之餘仲有自助area😎刺身好新鮮,呢個價位幾有驚喜,三文魚、油甘魚、北寄貝等等,每款都肥美厚切,口感一流😍仲有御·泰之味冷鮑魚、劍魚腩、北海道角螺、柚子醋花海蜇🤩除咗刺身,仲有好多冷盤、壽司、燒物同煮物,特別推介佢哋嘅雪花牛鍋、蒜香卜卜蜆、燒有機菠蘿、御品鮑汁燴花膠、薄燒牛肉。最震撼係清酒、梅酒仼飲😮仲要馬來西亞榴連任食如果鐘意食榴連嘅朋友就唔好錯過!🔅甜品方面都唔差,有勁多款雪糕同自家制甜品,有Dreyer's同 häagen-dazs,完美Ending!真係食到好飽,下次有機會再戰。

仲有御·泰之味冷鮑魚、劍魚腩、北海道角螺、柚子醋花海蜇🤩

2024-11-06
$288 (Dinner)
  • 刺身
  • 雪糕
  • 天婦羅
  • 飲品
  • 燒有機菠蘿
  • Movenpick雪糕
2024-11-12 0 views
又到Daddy Tuesday今日帶佢食放題 2小時任食 再可以任飲Sake 梅酒 啤酒🍶唔鍾意飲咁高濃度酒精 都仲有成個雪櫃嘅啤酒任揀今晚揀咗食A餐 經典三重新鮮刺身江洋盛宴呢度竟然仲有爆谷機最值得一提係 呢度有馬來西亞榴槤任食榴槤控切勿錯過自助頭盤區已經好多選擇 連點心都有就連雪糕雪條都有好多款揀 能得利雪條都有童年回憶番晒嚟QR Code落單 無出現漏單情況出餐仲幾快添㗎刺身樣樣都厚切咁制 蝦夠甜同多膏手卷唔使擔心易飽肚佢做到嚿飯細細粒 唔怕食多幾件手卷 天婦羅同炸物新鮮炸起 外脆內軟 下次可以叫其他餐食多啲唔同款嘅嘢食
又到Daddy Tuesday

佢做到嚿飯細細粒 唔怕食多幾件手卷
天婦羅同炸物新鮮炸起 外脆內軟

下次可以叫其他餐食多啲唔同款嘅嘢食

2024-11-08 0 views
自助餐來說,這店的性價比絕對高‼️有馬卡龍、馬來西亞空運榴槤、小龍蝦、鮑魚等都是任吃,實在太快回本了~選了最經濟的A餐,但食物居然已令我超滿足,看到隔離桌吃其他的B、C或D餐,大大隻龍蝦及海膽刺身等,後悔不點貴一點,太值了😂外面自取的熱食及冷盤等都有很多款,冷盤有多款海鮮及沙律,旁邊更有有椒鹽賴尿蝦、麻辣小龍蝦、薑蔥炒鮑魚等,味道都好好,辣辣的,很惹味~飲品櫃方面,除了基本汽水外,也有冷泡茶及利賓納等,超多種類,還有清酒及梅酒等任飲,飲多兩杯都值回票價~至於甜品,除了放雪糕的兩個大雪櫃外,熱食旁邊的也有兩個雪櫃,放了馬卡龍、布甸、水果、芝士蛋糕、曲奇及泡沫等,味道不太甜,還很高質,絕對忍不了再拿多兩轉吃,特別推介馬來西亞空運榴槤是必吃的,軟棉棉,剛剛熟,又香又甜~

2024-11-07 0 views
星期一就係要大吃大喝來彌補Blue Monday。今晚揀左放題A餐的三重新鮮刺身江洋盛宴$308/位。呢個價位好足夠👍刺身真心係好新鮮有質素。推薦油甘魚、帶子、阿根廷大赤蝦、劍魚腩,全部好鮮甜。炸蠔大粒好惹味。海膽手卷好難得唔哭而且甜味濃,一人食左10舊。鰻魚大塊厚肉,值得叫。比目魚又係必叫之選。泰式鮑魚爽口辣得過癮、原隻花蟹好有鑊氣,醬汁出色。另外鍾意榴蓮的可以任叫燒榴蓮,好甜而且好棉,我食左10舊🙀自助區都好多野選擇:點心、熱食,冷盤、涼菜、炸物,甜品、飲品櫃同雪糕櫃。雪糕有Movenpick 同Haagen dazs !
炸蠔大粒好惹味。
海膽手卷好難得唔哭而且甜味濃,一人食左10舊。
鰻魚大塊厚肉,值得叫。比目魚又係必叫之選。
泰式鮑魚爽口辣得過癮、原隻花蟹好有鑊氣,醬汁出色。
另外鍾意榴蓮的可以任叫燒榴蓮,好甜而且好棉,我食左10舊🙀
Dinner
來到旺角的E1出口,就是放題之爭之地,唔同放題的姐姐都是派傳單到你手上,經過篩選後,就揀了這個御滿屋放題店,因為只睇單張,同樣是二小時的放題體驗,感覺款式比起其他放題店更多元化,今餐一定可以令我地大飽口福呢!👭😚🥢🍣🍢🔥一走進放題店已經見不同款式的冷熱盤自助吧、點心、甜品(自家製甜品及各款品牌雪糕)、飲品區(罐裝飲品、奶茶咖啡及清酒、梅酒自由斟),未掃QR code前,只睇助區已經有咁多好野食,真係令人興奮。🥟🐚🦐🍦🧁🍶🥃這店的放題時段,有4款套餐,分別是經典(78品)、匠選(96品)、豪華(18品)、極緻(126品),我就選了至經濟實惠的經典二重創新刺身江洋盛宴($258/位)。🤩👍🏻🌟 經典套餐的手機點餐部分有13種類別。📲😋✨刺身方面,除了基本款式外,還有御·泰之味冷鮑魚、劍魚腩、北海道角螺、柚子醋花海蜇。🐟🐚✨壽司方面,這店有不少的特別款,連平時食放題都少叫壽司類的我,一於都點選一下,其中龍蝦膏赤身蝦壽司、火炙海鰻壽司、火炙鹽燒左口魚邊壽司、脆蒜醬燒牛肉壽司、牛油果蟹肉他他、鮑魚黑松露魚他他、芝士厚切鰻魚玉子燒等,最正連平時只可以在貴價壽司店點到的蜜柑真鯛壽司,這店都有得點,真

🌟 經典套餐的手機點餐部分有13種類別。📲😋

壽司方面,這店有不少的特別款,連平時食放題都少叫壽司類的我,一於都點選一下,其中龍蝦膏赤身蝦壽司、火炙海鰻壽司、火炙鹽燒左口魚邊壽司、脆蒜醬燒牛肉壽司、牛油果蟹肉他他、鮑魚黑松露魚他他、芝士厚切鰻魚玉子燒等,最正連平時只可以在貴價壽司店點到的蜜柑真鯛壽司,這店都有得點,真的滿滿的驚喜。🍣🍣🍣🍣🐟🦞

✨熱食方面,燒紐魚蘭羊架、鹽燒牛舌、燒有機菠蘿、蒜蓉燒生蠔、御品鮑汁燴花膠、薄燒牛肉、鐵板香燒比目魚,味道絕對高質,不會比平時去開的居酒屋質素遜色。🍢🐟🔥

✨店舖在放題餐單升級了馬來西亞榴連任食,所以一入店都已經聞到陣陣的榴連飄香,俘虜了不少的榴連愛好者前來大食一番。🤤🤤

🎥 同場加映,$10仲有加一隻大閘蟹,size約3兩半左右,唔算大隻,不過又平又多黃油蟹膏,想應節的朋友,又想食下大閘蟹過癮,絕對是不要錯過呢!🦀🍂
$310 (Dinner)
旺角放題選擇眾多,今次去呢間正正位於旺角站E1出口,見到佢近期做緊馬來西亞榴槤任食,最平$238就可以無限食榴槤同78品實物,超級抵食!一坐低即刻嗌返兩件榴槤試下個質素點🫣真係估唔到放題質素嘅榴槤都咁高質!口感軟糯、入口香甜,榴槤控超級滿足😋之後嗌咗幾round質素都維持得唔錯~放題少不了各種刺身啦,三文魚唔算特別肥美,但勝在新鮮🫶🏻赤蝦個頭好大,味道亦好鮮甜~整體刺身質素都幾唔錯👍🏻佢嘅各類炸物熱鍋上枱都係熱辣辣,即叫即整😆出面仲有平時少見嘅燒茄子🍆芝士青口🧀芝士焗生蠔等等,冷盤方面選擇亦非常之多,估唔到仲有點心!雪糕種類更加多到數不勝數😳塞爆咗兩個大雪櫃,連Haggen Dazs都係任食呀😍餐廳座位都算闊落,乾淨企理,放題黎講都係一個唔錯嘅選擇😛

餐廳座位都算闊落,乾淨企理,放題黎講都係一個唔錯嘅選擇😛
2024-11-05 1071 views
放負時間,想盡情開懷食食食,「御滿屋日本料理」就啱晒我倆。 晚市放題食物款式多多,例如:刺身、壽司、炸物…等等。自助區還有爆谷機、點心、熱食、冷盤…。甜品、飲品選擇還不少,更可任飲清酒、梅酒及啤酒。 😋是日選擇:放題A餐 免費升級馬來西亞極品榴槤任食 🍽榴槤香味四溢,每口都細膩香甜,入口即溶,齒頰留香,喜愛榴槤的,絕不能錯過! 😋是日推介:1️⃣油甘魚刺身 🍽油甘魚滑嫩,油花散佈均衡,很新鮮。 2️⃣北海道帶子刺身 🍽帶子肉厚,味道鮮甜,極富彈性, 3️⃣薑蔥炒花蟹 🍽薑蔥香味的花蟹,還可帶出蟹肉的鮮味,吃起來很滋味。 4️⃣鐵板香煎比目魚 🍽兩面金黃,細緻的肉質,沒有魚骨,油脂豐富。 5️⃣燒紐西蘭羊鞍 🍽沒有羶味,啖啖肉,很惹味。 6️⃣鮑魚瑤柱海皇粥 🍽材料十足,內裡還有原隻鮑魚,熱辣辣,可暖暖胃。 7️⃣御品鮑汁燴花膠 🍽花膠大大塊,軟腍,而且吸收了鮑汁精華,很入味。 8️⃣川貝桂圓銀耳羹 🍽清涼養顏、潤肺、潤滑皮膚,秋冬季節美味佳品。
放負時間,想盡情開懷食食食,「御滿屋日本料理」就啱晒我倆。 晚市放題食物款式多多,例如:刺身壽司、炸物…等等。自助區還有爆谷機、點心、熱食、冷盤…。甜品、飲品選擇還不少,更可任飲清酒、梅酒及啤酒。

😋是日選擇:
放題A餐
免費升級馬來西亞極品榴槤任食

😋是日推介:
1️⃣油甘魚刺身
🍽油甘魚滑嫩,油花散佈均衡,很新鮮。
2️⃣北海道帶子刺身
🍽帶子肉厚,味道鮮甜,極富彈性,
3️⃣薑蔥炒花蟹
🍽薑蔥香味的花蟹,還可帶出蟹肉的鮮味,吃起來很滋味。
4️⃣鐵板香煎比目魚
🍽兩面金黃,細緻的肉質,沒有魚骨,油脂豐富。
5️⃣燒紐西蘭羊鞍
🍽沒有羶味,啖啖肉,很惹味。
6️⃣鮑魚瑤柱海皇粥
🍽材料十足,內裡還有原隻鮑魚,熱辣辣,可暖暖胃。
7️⃣御品鮑汁燴花膠
🍽花膠大大塊,軟腍,而且吸收了鮑汁精華,很入味。
8️⃣川貝桂圓銀耳羹
🍽清涼養顏、潤肺、潤滑皮膚,秋冬季節美味佳品。
2024-10-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-11-04 1054 views
御滿屋日本料理 📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓⭐️ 經典兩重創新刺身江洋盛宴 星期一至四 $288, 星期五六日$308之所以會揀呢一間絕對係因為佢超方便嘅地理位置😂 成日去遠啲嘅餐廳都行錯路,呢一間就係E1出口轉右5秒內就到,路痴必選🤣今次揀咗最經典同實惠嘅套餐,不過已經有好多嘢食。除咗出邊有大量冷盤可以食,由最基本嘅刺身:三文魚、油甘魚、北寄貝、赤貝、帶子、甜蝦,海膽手卷,壽司,去到燒物一併俱全。放題就最啱有選擇困難症嘅人去食咩都可以試少少🙈🤣最重要係有清酒梅酒✨ 放工梗係要飲番杯!🍶唔飲酒都唔緊要,仲有超多無酒精飲品嘅選擇~仲有榴槤控一定心心眼嘅馬來西亞極品榴槤,而且係免費升級,無論係食咩價位嘅套餐餐都有得食🤣 唔食榴槤嘅都可以主攻雪條,見到有類似孖條嘅雪條就即刻好有童年回憶😂 (暴露年齡系列)
御滿屋日本料理
📍旺角彌敦道655號胡社生行1樓

⭐️ 經典兩重創新刺身江洋盛宴
星期一至四 $288, 星期五六日$308

最重要係有清酒梅酒✨ 放工梗係要飲番杯!🍶
唔飲酒都唔緊要,仲有超多無酒精飲品嘅選擇~

2024-10-29 921 views
嗰日中午同父母食飯,老豆話想食放題,夾過幾間都係呢間最抵食,成人238/位,長者85折,所以就上去呢間試下,一開始當然點一大盤刺身,點咗三文魚、油甘魚、劍魚腩、希靈魚、帶子、甜蝦等,好鮮,之後試埋燒饅魚、牛舌、生蠔,牛舌一般,生蠔就唔係好大隻,不過味道都唔錯,鰻魚好食,encore咗幾round,然後又再叫返一盤刺身,跟住都食到好飽喇,就食埋榴槤同雪糕,好滿足!最後一提係佢哋嘅服務員服務好好,服務起碼俾9分。
2024-10-25
$240 (Lunch)
  • 蒲燒鰻魚
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 甜品
  • 刺身拼盤
Hide the belt, because this All-You-Can-Eat restaurant has retired my pants button! 🥳 5/5 stars—and not just because I left looking like the Michelin Man. The culinary diversity is simply overwhelming; whether it's sushi, juicy steaks, or heavenly desserts, every wish is granted here.The atmosphere couldn’t be more modern. Between stylish lamps and minimalist furniture, I felt almost like I was in a trendy café, just with a belly full of delicacies. The service was lightning-fast and incredibly

The atmosphere couldn’t be more modern. Between stylish lamps and minimalist furniture, I felt almost like I was in a trendy café, just with a belly full of delicacies. The service was lightning-fast and incredibly friendly—you’d almost think they had a secret deal with NASA for high-speed service!

If you think All-You-Can-Eat means "a lot, but bland," this restaurant will prove you wrong. Here it’s more like, "a lot, and every bit a delight!"

In conclusion: A taste explosion in a modern setting with service straight out of a Marvel movie. 🌟🍣🍰 Get ready for the culinary adventure of a lifetime! You won’t regret it—except maybe your pants button. 😉