2019-07-29 45 views
因為今日要開會,所以過咗中環一間西餅店打算買一點西餅請其他同事吃。原本見到佢有一個套餐係一件蛋糕加一杯咖啡,但原來要三點後先至有,所以就索性淨係買餅就算!我見到佢個餅櫃有形形色色不同的餅,每一個嘅款都非常吸引,有一啲係法式西餅,有一啲係富有獨特日本色彩的西餅。所以就樣樣都買咗啲我好鍾意佢嘅紙盒,以黑色為主色調,非常之高級和型格!不過令我覺得強差人意係佢嘅外賣餐具一啲都唔及正,是非常非常之普通的膠叉。。。以中環來說佢嘅價錢唔算太貴,而味道方面,我比較欣賞由上嘅伯爵茶朱古力蛋糕。因為伯爵茶嘅茶香能夠帶動到朱古力味獨特的可可味。同時間佢亦都唔會太過甜和令人吃完之後太過飽的感覺。至於左上的蛋糕是餐廳的特色蛋糕,我自己覺得只是不過不失,佢嘅芝士濃度係平時喺日本一啲好高級嘅Cafe所食嘅眩惑芝士,與他的忌廉混合一起的時候那份芝士的味道不會太強烈,因為我是較喜歡吃硬芝士的蛋糕,而且晏芝士當中的芝士味比我們平時吃的美式芝士較相似,那份完全不是我杯茶。不過我亦非常欣賞他的製作方式是10分高技巧,我有同事都非常之鍾意食!而另外其他蛋糕都幾好食特別係泡芙所落的吉士醬和朱古力醬也10分亂畫,是屬於超值的泡芙。

而另外其他蛋糕都幾好食特別係泡芙所落的吉士醬和朱古力醬也10分亂畫,是屬於超值的泡芙。而且我都係第一次見咁大舊嘅泡芙XD
2019-07-08
TakeAway
$60 (Lunch)